Gå til sidens hovedinnhold

Bestefar (81) kjører rally

Denne helgen er Historisk Rally Monte Carlo i gang. Ingar Engan (81), også kjent som Bestefar, kjører rallyet sammen med sønnen Kjetil Engan i kartleserstolen.

NORDSTRAND: – Jeg gleder meg, til løpet. Dette blir moro. Jeg var med i Historisk Rally Monte Carlo, for to år siden, og det gikk veldig bra. Vi ble nummer 82. av trehundrede og tjuefire biler, og det er ikke dårlig, sier Ingar Engan.
Engan er løpets eldste deltaker i år. 300 biler fra hele Europa, deltar dette året i rallyet. Løpet er kun for bilmodeller fra 1955-1980.

250 mil

– Jeg skal kjøre en Ford Cortina GT 1965 modell. Bilen har jeg hatt i ti år. Før det hadde jeg allerede hatt tre-fire stykker av samme type bil. Den er god å kjøre, og jeg liker utseende. Jeg har skrudd på den selv, og kun hatt hjelp til helt spesielle ting som måtte gjøres med den, sier Engan.
Sjåfør Ingar Engan og sønnen Kjetil Engan, som er kartleser, skal til sammen legge bak seg 250 mil. På seks dager.
– Første etappe er på 99 mil, da skal vi holde en fart på rundt 120 km/t. Etter hvert som vi kommer opp i Alpene, skal vi kjøre en mer utfordrene løype, da skal vi holde 50 km/t konstant. Dette blir en utfordring, også i forhold til snø og glatte veier. Men samtidig er det den delen av rallyet, jeg ser mest fram til, sier Engan.

Nattetapper

De siste prøvene kjøres i mørket, på de klassiske Monte Carlo etappene. Disse anses å være svært krevende.
– Den siste natten, kjører vi hele natten uten pause. I mørket. Dette kan bli en utfordring, i forhold til alderen min. Men jeg er ikke bekymret, vi får bare avpasse farten, om det blir vanskelig, sier Engan.
Historisk Rally Monte Carlo starter i København, og avsluttes inne i Formel 1 – traseen i Monte Carlo. Ingar og Kjetil Engan, starter løpet i Reims søndag 27. januar. Og er i mål fredag kveld 1. februar, i Monte Carlo.

Bestefar for flere

Engan har vært aktiv i motorsport miljøet, i mange år. Og er det fortsatt.
– Jeg er mye ute på løp, og følger med. Jeg synes det er veldig moro, å få med meg det som skjer med de unge, innenfor motorsporten. Barnebarna mine Marlene G. Engan og Veronica Engan kjører, så da stiller jeg opp. Det har hendt at det er flere, som kaller meg Bestefar, i rallymiljøet. Dette synes jeg bare er koselig, og kan gjerne være Bestefar til flere, sier Engan.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021