Gå til sidens hovedinnhold

Prisfesten fortsetter

Boligeiere på Nordstrand har sett sine eiendomsverdier stige tre prosent i januar.

OSLO: På landsbasis var boligprisene i snitt fire prosent høyere i januar enn i fjorårets siste måned. Korrigert for sesongvariasjon steg prisene med 0,7 prosent. Inngangen til det nye året har dermed vært lysere enn enkelte spådommer skulle tilsi.

For en 60 kvadratmeter stor leilighet i Oslo, må du nå ut med kroner 2.580.000 mot 2.454.000 kroner som var snittprisen i 2011. Dette viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Ikke overrasket

– Boligprisene har steget med fire prosent på landsbasis siden forrige måned, var dette som forventet?

– Det var som forventet. Det har vært mye folk på visning, og tilbudet har vært rekordlavt. Det meste går godt over takst. Det startet litt tregt, men andre, tredje og fjerde uke var kjempebra, sier Soliman Sarwar hos Privatmegleren Nordstrand.

– Kommer prisfesten til å fortsette utover året, eller vil prisene flate ut nå?

Det kan jo ikke stige med fire prosent hver måned og januar pleier å være bra, men det har definitivt vært en veldig bra start på året. Jeg tror 2012 fortsatt kommer til å være et bra år for boligeiere, men stigningen blir nok mer moderat gjennom året. Jeg tipper vi får en prisstigning på mellom fem og ti prosent, sier Sarwar.

Lokal prisstigning

I årets første måned har prisen på leiligheter i Nordstrand Bydel steget med tre prosent siden forrige måned. Nå er gjennomsnittsprisen 2.328.000 kroner for en 60 kvadratmeters leilighet, en økning på 114.000 kroner fra 2011.

Også i Østensjø bydel stiger prisene jevnt, med to prosent fra desember. Her er snittprisen 2.106.000 kroner for en 60 kvm stor leilighet.

På Søndre Nordstrand stiger prisene på leiligheter med hele fire prosent fra desember. Prisen på leiligheter er her 28.900 kroner per kvadratmeter. Fortsatt er det i Søndre Nordstrand du får mest for pengene i Oslo.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk