Gå til sidens hovedinnhold

Se hvordan de rydder på Hallagerbakken

Haugen med gjenglemt tøy bare vokste. Da laget likesågodt Hallagerbakken skole video for å få elevene til å ta med seg sakene sine. Se den her!

HALLAGERBAKKEN: – Det er mye morsommere å lage video enn at noen skal bli sure og si at "nå skal du henge opp". Kanskje det blir litt gøy å henge opp klærne sine, mener Betty Hauge Fagerheim (9), Eline Flateng Knutsen (9) og Clara-Marie Dubrau (8).

"Skuespillere"

De er "skuespillere" i de snart to videoene Hallagerbakken skole har lagt ut på Youtube for å få medelevene og foreldrene deres til å hente alle klærne som ligger gjenglemt på skolen.

Les også: Har du mistet noe?

Videoen viser frem, foruten noen gode råd fra "skuespillerne", en hel haug med gjenglemte gensere, bukser, jakker, luer, votter, ullundertøy, brodder, skjerf, vannflasker, termoser og masse, masse andre ting de 360 elevene har lagt igjen.

10-12 sekker i året

For det er vanvittige mengder ting som glemmes på en skole. Jentene anslår at det er "sikkert hundre" plagg. Bjørn-André Kildalen, leder ved Aktivitetsskolen på Hallagerbakken, kan forsikre at det nok er enda litt mer:

– Tidligere hadde vi en stor opprydding tre ganger i året – til jul, påske og før sommerferien – hvor vi samlet alt tøy på et rom slik at foreldre og barn kunne komme og hente det. Etter dette, ga vi resten til Fretex. Det har vært tre-fire sekker hver gang, sier Kildalen.

Les også: Hvem har mistet rullestolen sin?

Det var han som fikk ideen til videostuntet på Youtube.

– Jeg lurte litt på hvordan vi kunne sette det litt på spissen og nå foreldrene bedre. Og hvorfor ikke legge alt tøy inn på et rom, filme plagg etter plagg og legge det ut på Youtube? sier Kildalen, som kan fortelle om mange positive reaksjoner fra foresatte som har sett videoen.

Les også: Vil skape eldorado for unge på Holmlia

Egne Youtube-kasser

Nå har han vært på Ikea og kjøpt egne "Youtube-kasser", som han har sortert og samlet alt tøyet fra videoen i. Dermed er det lett for alle som kjenner igjen noe fra filmen å komme og finne igjen sakene sine.

Reaksjoner har også filmenes "skuespillere" fått – de kan skrive under på at medelevene har lagt merke til tiltaket. Og de har ingen problemer med å gi videotipset videre til andre skoler som måtte lure på hva de skal gjøre med bergene av tøy som blir glemt igjen.

Men de har også andre, mer forebyggende, tips:

  • Ha navn på klærne
  • Heng opp klærne dine
  • Pass på at du ser klærne dine
Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker