RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Buddy" er årets hit på filmfestivalen

Sist oppdatert:
Filmfestivalen i Haugesund har drysset så mye glamour og stjerner som det er mulig å gjøre i en middels stor vestlandsby. Filmen "Buddy" er årets gledesspreder. Skuespillerne Pia Tjelta og Janne Formoe er pressefotografenes nye favoritter.

Filmfestivalen i Haugesund er slutt. Christina Ricci har dratt hjem. Erik Skjoldbærg har fått splittet mottakelse for Prozac Nation. Buddy, derimot, får enstemmige positive tilbakemeldinger, med maks uttelling og terningkast seks i Aftenposten.

Torsdag kveld var det prisutdeling med brask og bram. Buddy stakk av med Gledesspredereprisen, rett foran nesa til "United" av Magnus Martens og "Kalenderpikene" av Nigel Cole.

"Buddy" vinner for å være en storsjarmør av en film. Den er en upretensiøs "feel good"-film. Den er velspilt og forteller en historie der det er lett å identifisere seg med flere av karakterene. De skildres med varme, sårhet og mot. Juryen mener vi blir glade i dem. "Buddy" klarer å sette søkelyset på vennskap og de viktige valgene på en utmerket måte.

"Buddy" sjarmerte også publikum. Publikumsjuryen argumenterer med at filmen på mange måter har vært overraskende: "I det den tar opp en troverdig historie om sterke, ærlige vennskapsbånd, ansvarsfølelse og ønsker om tilhørighet. Filmen har i tillegg en gjennomgående humor og er svært engasjerende. Juryen vil også fremheve valget og bruk av musikk." Publikumsjuryen mener de sitter igjen med en god kinoopplevelse.

Regissør Morten Tyldum er begeistret over at filmen er tatt ut til filmfestival i Montreal og London International Filmfestival.

Janne Formoe spiller den streberske Elizabeth, Pia Tjelta den kule Henriette. De er skikkelig gode buddies i virkeligheten også, sier de til VG.

Den Norske Filmkritikerprisen går til "Dogville" av Lars von Trier. "Det er et uhyre ambisiøst prosjekt fra en visjonær regissør, som vi ikke nøler med å beskrive som et filmgeni", begrunner juryen.

Filmprodusent Aage Aaberge vant Gullstrimmelen, for innsatsen i "Sigurd Drakedrepar", "Fomlesen i kattepine", "Pelle Politibil" og "Kaptein Sabeltann."

Andreas-prisen 2003 går til filmen "Pianisten". "Pianisten en inntrengende og dramatisk beretning om menneskeverd, om de som med livet som innsats våget å kjempe for de livsverdier de ville bevare."

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere