RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Die Hard" vender tilbake

Sist oppdatert:
Yippie-kay-yay, endelig et skikkelig underholdende “Die Hard”-spill.

Ok, så er det ikke snakk om et helt nytt spill her, men Xbox-konverteringen av Gamecube-spillet ”Die Hard: Vendetta”. Historien om John McClane sin jakt på terroristene Jack Frontier og Piet Gruber har blitt kraftig opprustet, og inneholder blant annet forbedret grafikk (selv om den ikke imponerer noe særlig) og en flerspillermodus. Men den desidert viktigste forandringen er at utviklerne har jobbet en god del med kontrollen. Hvis du noen gang var borti Gamecube-versjonen, ved du at det å sikte uten maskinens hjelp var like lett som å finne den berømte nåla i høystakken.

Helt glatt går det riktignok ikke, men nå kan man i hvert fall spille gjennom spillet med manuelt sikte (tidligere var det så å si umulig). Som følge av dette øker vanskelighetsgraden til et riktigere og mer underholdende nivå, tidligere kunne ”Die Hard: Vendetta” oppleves som intet mer enn en reaksjonstest. Holdbarheten blir også positivt påvirket, og selv om du neppe kommer til å bruke særlig lang tid på enspillerdelen, er den i alle fall lenger enn før. Og det er vel bra?

Den største (og egentlig eneste) nyvinningen i Xbox-utgaven er flerspillerdelen. Her kan du og tre kamerater (eller datamotstandere) kjempe på en hel haug god designete brett i en av seks forskjellige moduser. Mange av spilltypene blir låst opp ved at man klarer forksjellige oppdrag i enspillerdelen, og de fleste er variasjoner av for eksempel ”Capture the Flag” eller ”Deathmatch”. Ved å spille gjennom spillet alene, låser du også opp ulike klesplagg som flerspillerfiguren din kan ha på seg. Spiller man sammen med kamerater er flerspillerbiten åsted for kanonopplevelse etter kanonopplevelse, men kampene kan bli litt triste affærer med bare datamotstandere. Disse er ikke akkurat de skarpeste knivene i skuffen for å si det sånn.

Men bortsett fra flerspillerdelen, litt bedre grafikk og en forbedret kontroll, er dette akkurat det samme spillet som tidligere. Nivåene er ikke forandret og minst like lineære som før, mens fiendene får loffer til å virke smarte. Høres likevel flerspillermodusen og/eller muligheten til å spille med manuelt sikte fristende ut, vil denne utgaven være verdt pengene selv om du allerede har Gamecube-utgaven. Eier du ikke denne, men er glad i action og kan leve med litt dårlig grafikk, er ”Die Hard: Vendetta” et spill du bør sjekke ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere