RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Heldig" gassalg for DNO

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO med Helge Eide i spissen kan være glade for at de kvittet seg med andelen i det irske gassfeltet Seven Heads. Trykkproblemene på feltet har bare økt de siste ukene
Det er svenske Lundin Petroleum som nå sitter med eierandelen på 12,5 prosent i det irske gassfeltet Seven Heads. Feltet har utover nyåret utviklet seg til et mareritt for operatøren og hovedeieren Ramco Energy.

Etter en ny negative oppdatering i dag har aksjen falt med 20 prosent på London-børsen.

Ifølge dagens oppdatering fra Ramco så har trykkfallet i de fem produksjonsbrønnene i det Keltisk hav økte de siste ukene, etter at problemet først ble oppdaget i januar.

Den daglige produksjonen er nå helt nede på 40,4 millioner kubikkfot pr. dag, og de siste 25 dagene har snittet ligget på meget svake 44,4 millioner kubikkfot pr. dag.

Ramco har i en måned hatt teknisk ekspertise inne som vurderer hvilke tiltak som skal iverksettes for å bøte på problemene. Det skal være kondensert vann fra gassen og mindre mengder med vann fra formasjonen som har bygget seg opp i en eller flere av brønnene. Dette ødelegger for trykket i brønnene og senker produksjonen.

Det tas nå sikte på å gjennomføre en "blow-down" som vil innebære nedstenging av alle de fem brønnene. Deretter skal trykket i rørledning senkes før brønnene igjen åpnes for fullt.

Det vil forhåpentligvis føre til et kraftig hopp i produksjonsraten som skal være med på å rask fjerne vannet som har bygget seg opp.

Ramco, og nå Lundins, problem er imidlertid at de er bundet av kontrakter til energiselskapet Innogy til å levere 60 millioner kubikkfot daglig. Dette må nå dekkes opp med gass kjøpt i det britisk markedet, som sendes via rørledning til Irland. Ramco har så langt hatt kostnader på 3,7 millioner pund på ekstratransportkostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere