RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Sjelden sjanse - må ses"

Sist oppdatert:
Det er ikke grenser for hvor enestående et salgsobjekt kan være i boligannonsene, skriver Aftenposten.

Men virkeligheten kan være ganske annerledes. Noe er galt når du er to meter høy og ikke får øye på det lovede fjordgløttet. Aftenposten har vært på visninger der "gangavstand" er noe bare kappgjenger Kjersti Tysse Plätzer kunne ha levd med.

De positive adjektivene sitter løst i eiendomsannonsene. Den som er på boligjakt må lære seg å tolke de positive beskrivelsene av salgsobjektene. "Stort potensial" betyr noen ganger ikke annet enn at det er mye - og dyrt - å pusse opp.

- Det finnes egentlig ingen kjøreregler for hva som kan stå i en boligannonse, annet enn at meglerne må operere på riktig side av markedsføringsloven. Men vi har altså ingen ordbøker, eller ordlister som kan forklare hva de ulike begrepene bør bety. Derimot har vi inntrykk av at eiendomsmeglerne er flinke til å overholde retningslinjene, for vi har i hvert fall våre egne etiske regler, forklarer Tor Dybdal-Holthe, informasjonssjef i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere