- 100 kurdere drept i luftangrep

Foto: SHWAN MOHAMMED (Afp)

Militæret i Tyrkia sier rundt 100 kurdiske geriljasoldater er drept i et luftangrep i Nord-Irak.

23.08.11 13:05

I en uttalelse fra den tyrkiske generalstaben tirsdag heter det at tyrkiske krigsfly siden sist onsdag har gjennomført en rekke luftangrep mot det man mistenker er baser for kurdiske opprørere like over grensen i Irak.

Det melder Associated Press og Today's Zaman.

Angrepene skal ha kostet mellom 90 og 100 kurdiske opprørere livet, ifølge uttalelsen.

Rundt 80 skal være skadd.

Søndag ble sju mennesker - blant dem kvinner og barn - drept i et tyrkisk luftangrep mot et kjøretøy i Kortek, ifølge lokale myndigheter.

Mandag sa en talsmann for opprørerne til nyhetsbyrået AFP at det synes som om tyrkiske styrker forbereder et bakkeangrep i Irak, og at Kurdistans arbeiderparti (PKK) forbereder seg på det samme.

Han opplyste da at tyrkiske krigsfly angrep regionene Kortek, Quandil og Jabal Mattine. De ligger i provinsene Sulaimaniyah, Arbil og Dohuk, som utgjør det selvstyrte Kurdistan.

PKK, som myndighetene i Ankara regner som en terrororganisasjon, grep til våpnene i 1984 i en konflikt som så langt har kostet 45.000 mennesker livet.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan sa i en uttalelse om angrepene at Tyrkia har mistet tålmodigheten med terroristene i sørøst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.