RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 12 menn druknet hest med vilje foran sjokkerte vitner

(RSPCA)
Sist oppdatert:
- Det er en ekstremt ond og sjokkerende ting disse har gjort, og vi aner ikke hvorfor de gjorde det.

Britene er sjokkert etter den grufulle hendelsen som skjedde ved Hawkley Lake i nærheten av Yateley, sørvest for London, søndag ettermiddag.

Ifølge vitner skal tolv gutter og menn ha dukket opp ved vannet i parken med tre fangede ponnier. De skal så ha forsøkt å dytte alle de tre hestene ut i vannet.

- Nå er det viktig at vi får snakket med dem som var involvert så vi kan finne ut nøyaktig hva som hendte, og hvordan denne ponnien kunne dø under så sjokkerende omstendigheter, sier talskvinne Calie Rydings i dyrebeskyttelsesorgasnisasjonen RSPCA til Nettavisen.

- Slo på hesten i vannet
De tolv mennene skal ha mislyktes med to av hestene, men den ene ponnien havnet ut i det nesten tre meter dype vannet. De skal så ifølge vitner ha brukt trekjepper til å slå på hesten som desperat forsøkte å komme seg ut.

Hesten skal så ha forsøkt å svømme over vannet for å komme seg opp på den andre siden, men ble dratt under vannflaten av det tunge rideutstyret som fortsatt satt fast på hesten.

- Det er en ekstremt ond og sjokkerende ting disse menneskene har gjort, og vi har ingen anelse om hvorfor de gjorde det, sier Wilkinson til Daily Mail.

- Det skal ha vært en gjeng med 12 gutter og menn som dukket opp med tre ponnier og feller, og forsøkte å presse dem ut i vannet - de lyktes med den ene.

Stakk av med de to andre hestene
Ifølge politiet skal gjengen så ha stukket av, og tatt med seg de to andre hestene.

En person skal ha forsøkt svømme ut for å redde den druknende hesten. Han ble sparket bevisstløs av til hesten, og ble sendt til sykehus.

Hesten ble senere hentet opp av dykkere.

Usikkert hendelsesforløp
Da Nettavisen snakker med talskvinne Calie Rydings i RSPCA mandag formiddag, sier hun at det nå er full forvirring om hva som egentlig har skjedd. Personen som forsøkte å redde hesten og som ble slått bevisstløs, har nemlig mandag sagt at hestene bare drev «trening» i vannet.

- RSPCA har mottatt noen vitneskildringer som sier at dette var noe som ble gjort med vilje, og andre som sier at det var et uhell. Uansett hva som var årsaken, burde ikke hestene ha trent i vannet mens de hadde på seg rideutstyr, sier Rydings til Nettavisen

Politiet og RSPCA etterforsker nå saken sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere