*Nettavisen* Nyheter.

- 13 nordmenn i islamistisk terrorgruppe

Foto: fotograb (Human RIghts Watch)

Islamistgruppen Jabhat Al-Nusra er på USAs terrorliste og skal ha rekruttert nordmenn til kamp i Syria.

19.12.12 08:21

Ifølge VG har mellom 10 og 20 nordmenn reist til Syria for å delta i kamphandlinger. Kilder i myndighetsapparatet bekrefter at Jabhat Al-Nusra er en av gruppene Etterretningstjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har søkelyset på, skriver avisen.

I et intervju med den anerkjente arabiske avisen al-Hayat sier en ikke navngitt offiser i Den frie syriske hæren i Aleppo-regionen at han selv har sett «13 muslimske nordmenn som kjemper i Jabhat al-Nusras rekker som har kommet for å støtte den syriske revolusjonen».

Gruppen som de norske muslimene kjemper for ble i forrige uke svartelistet av det amerikanske utenriksdepartementet som en terrorgruppe med bånd til al-Qaida.

En kilde understreker at grunnen til at norske myndigheter følger nordmenn i Syria er bekymringen for at de slutter seg til slike grupper. PST frykter at disse kan komme tilbake til Norge som potensielle terrorister. Profilerte norske ekstremister har postet propaganda fra den terrorstemplede gruppen på sosiale medier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.