RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/CS)

- 130.000 i Norge infisert

Sist oppdatert:
Virusekspert mener minst 130.000 norske datamaskiner kan være infisert av Sasser-viruset, som sprer seg i rakettfart. Slik beskytter du maskinen din.

Virusanalytiker Snorre Fagerland i Norman mener at 7-8 prosent av alle private pc-er her i landet kan være rammet til nå, skriver ITavisen. Adm. direktør Henrik Vaage i Symantec Norge er enig i anslaget.

Det innebærer at minst 130.000 maskiner i Norge er rammet. Ifølge Gallup har 1,6 millioner norske hustander én eller flere maskiner.

-- Vi må nok belage oss på å leve lenge med Sasser, sier virusanalytiker Fagerland.

Slo ut forsikringskjemper
Mandag førte Sasser-viruset til store problemer for forsikringsselskapene If og Vesta. En ny undersøkelse viser også at IT-sikkerheten i Norge er på bunn i Norden.

Det kommer stadig nye versjoner av ulike virus, og det angrepet vi opplever nå vil være på topp i dag og i morgen.

Kan komme flere
Det er den fjerde versjonen av Sasser-ormen som nå er ute, men det kan godt hende det dukket enda flere. Det gjør at det er en fare for at angrepene kan blusse opp igjen,

Det er bare oppgraderinger fra Microsoft og det å ha en brannmur installert som beskytter deg mot Sasser. Antivirusprogram klarer ikke å stoppe viruset, men kan fjerne det når du først har fått infisert pc-en din.

Les her hvordan du beskytter deg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere