*Nettavisen* Nyheter.

- 15-åring ble dopet ned av ansatte på Tyrkia-ferie

Den norske familien var særdeles lite fornøyd med ferien i Alanya i Tyrkia Foto: Illustrasjonsfoto: Wikimedia commons

Familien får erstatning etter at 15-åringen skal ha blitt dopet ned av hotellansatte som ville ha sex.

23.02.15 13:47

Pakkereisenemda behandlet 227 klagesaker i fjor. Mange av dem fikk medhold og fikk tilbake mye mer penger enn turoperatøren tilbød i utgangspunktet.

Du hare nemlig sterke rettigheter når du kjøper en pakkereise. Det kan gi deg prisavslag i etterkant hvis ikke alt er som det skal.

Trolig dop i brusen

Ett av de mest alvorlige tilfellene var en familie som reiste til Alanya i Tyrkia. I tillegg til «vanlige» klager som kloakklukt på hotellet, låser som ikke fungerte og sengetøy som ikke ble skiftet, opplevde familien at døtrene på 15 og 17 år ble forfulgt av servitører og bartendere og bedt om å bli med på bakrommet for å ha sex, skriver Din Side. En kveld ble til og med 15-åringen trolig servert en drink med dop i. Jenta ble trøtt, fikk hodepine og røde øyne med små pupiller. Den mistenkte bartenderen skal ha fått sparken.

11.000 i avslag

Turoperatøren tilbød et prisavslag på 6.000 kroner. Pakkereisenemda mente avslaget burde være 11.000 kroner.

Fakta

Slik klager du på en pakkereise

«Straffbare forhold som begås på reisemålet er imidlertid ikke forhold som reisearrangøren kan lastes for. Det er hotellet som ansetter betjening, og som i første omgang er ansvarlige for hvilke personer som befinner seg på området» skriver nemnda i avgjørelsen.

Er du ikke fornøyd etter en pakkereise må du først klage til turoperatøren. Innen fire uker etter et avslag, eller hvis operatøren ikke har svart innen åtte uker, kan du klage til Pakkereisenamnda.


Når du klager til nemnda, skal du fylle ut et eget klageskjema .


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.