*Nettavisen* Nyheter.

- 15 spill til PS3-lansering

Sony-sjef i USA, Kaz Hirai, forventer at rundt 15 titler vil være klare til lanseringen av Playstation 3 i november.

18.05.06 09:04

(Spillmagasinet): Sony har fått kritikk fra utviklere for å være sparsomme med informasjonen rundt Playstation 3, og spillstudioer antyder at det kommer ikke til å være mange spill klare til lansering.

- Lite informasjon

- Det kommer ikke til å være mange titler tilgjengelig på lansering. Mange utviklere har ennå ikke mottatt noe maskinvare fra Sony enda endelig utviklingsmaskinvare skal sendes ut denne måneden, forteller sjef for Sega i Amerika til bransjenettsiden Bloomberg.

Brian Farrell i spillselskapet THQ forteller at de tør ikke lage «Sopranos» for Playstation 3 på grunn av manglende spesifikasjoner til maskinen.

Andre utviklere, som Electronic Arts, Ubisoft og Activison, uttaler at de på sin side er fornøyde med informasjonen fra Sony så langt.

- Selv om vi ikke har den endelige maskinvare ennå, så vet vi hva kapasiteten på prosessoren. Vi utvikler aktivt for Playstation 3, forteller sjefen i Activision, Robert Kotick, til nettsiden.

- Forventer 15 spill til lansering

Sjef for Sony Computer Entertainment i USA forventer at rundt 15 titler kommer til å være klare til lansering i november.

- Jeg tror ikke det kommer til å bli noe særlig problem, sier Hirai om kritikken rundt tilgjengelig programvare.

Playstation 3 slippes i to versjoner den 17. november 2006 både i Europa og USA. Japan får den noe tidligere, den 11. november.

Maskinen på 60 GB vil koste 599 euro, eller ca. 4800 norske kroner med dagens kurs. 20 GB-modellen vil koste 499 euro, rundt 4000 kroner. Men det spørs om penger spart, er penger tjent. Billigutgaven mangler støtte for HDMI og muligheten til å lese minnekort, og kan ikke kobles trådløst til nettverk.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.