RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 16 lag en mellomstasjon

Sist oppdatert:
Forbundstinget vedtar i helgen etter alt å dømme en utvidelse av Tippeligaen fra 14 til 16 lag. Men NTFs adm.direktør ønsker en ytterligere utvidelse i fremtiden.

Til helgen avholdes Norges Fotballforbunds (NFF) forbundsting på Hamar. Blant sakene på dagsorden er utvidelse av Tippeligaen fra 14 til 16 fra 2009-sesongen.

Flere kamper

Tippeligaen er foreslått utvidet fra 14 til 16 lag, fra 26 til 30 seriekamper, som sannsynligvis vil vedtas på tinget kommende helg.

Dersom forslaget går igjennom vil ett lag rykke direkte ned fra Tippeligaen i 2008. De tre beste lagene i Adeccoligaen rykker direkte opp, mens laget på fjerdeplass spiller kvalifisering mot laget som ender nest sist i Tippeligaen.

Vil ha 18 lag

- Dette er positivt, men det er viktig at dette blir en mellomstasjon. På sikt bør Tippeligaen bestå av 18 lag, sier adm.dir. Niels Røine i Norsk Toppfotball.

Videre er grensen for første suspensjon ved gule kort foreslått økt fra tre til fire, som er naturlig prosentuelt med økningen av antall kamper i serien fra 2009.

Lokalt utviklede spillere

Av andre interessante temaer på tinget, står det europeiske fotballforbundet UEFAs lov om "Locally Trained Players" - som forbundsstyret vil omdøpe til "Lokalt utviklede spillere" (LUS) i det nye lovforslaget:

Med lokalt utviklede spillere forstås spillere som enten har vært registrert i egen klubb i minst tre år/sesonger mellom sitt 15. og 21. leveår eller spiller som har vært registrert i en annen norsk klubb i minst tre år/sesonger mellom sitt 15. og 21. leveår.

Forbundsstyret har vedtatt en LUS-bestemmelse, hvor en spillertropp på 25 spillere skal bestå av minimum 14 lokalt utviklede spillere, og av disse skal minimum to være utviklet i egen klubb.

Økning i 2010

Forbundsstyret har videre vedtatt at LUS-bestemmelsen skal evalueres i tett samspill med klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen innen 31. desember 2009. Forbundsstyrets mål er å øke antall LUS-spillere til 16 og dermed redusere antall ”frie” spillere til ni fra og med 1.1.2010.

I likhet med utvidelsen av Tippeligaen gjelder dette lovforslaget fra 2009.

Les mer om forbundstinget på NFFs nettsted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere