RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 18.000 til hver nordmann

Sist oppdatert:
Norge går så det suser, og nå foreslår FrPs Gjermund Hagesæter å dele overskuddet på det norske folk.

Det er den såkalte nysalderingen som viser at Norge vil få over 80 milliarder kroner mer i overskudd enn man trodde da budsjettet for 2005 ble vedtatt.

- Dette er penger som tilhører det norske folk. Hver nordmann bør derfor få utdelt en verdisjekk på kroner 18.000,-. Denne verdisjekken bør kunne byttes mot aksjer eller andre verdipapirer som i dag er eid av staten. For å unngå press i norsk økonomi bør en slik overføring kombineres med at det innføres bindingstid i forhold til salg av aksjene. Pensjonister bør uansett fritas for en slik bindingstid, sier Hagesæter, som sitter i stortingets finanskomitè.

- For de som ønsker det bør det også være mulig å bytte verdisjekken mot et kredittkort med kroner 18.000,- i kreditt.

Fremdeles mer på bok
Ved å overføre 18.000 kroner til hver av de ca. 4,6 millioner nordmenn i landet, vil en likevel ikke bruke opp hele det nye ekstra overskuddet AS Norge får i år.

- Staten vil likevel ha mer «på bok» nå enn vi trodde for ett år siden. I Alaska fikk befolkningen kroner 17.000,- i utbytte for noen år siden. Når dette kan gjøres i Alaska bør også vi kunne gjøre det samme i Norge, avslutter Hagesæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere