RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TREN SMART: Boken er for alle mellom 25 og 70 som håper og har lyst til å bli i bedre form og som liker å tenke annerledes og fleksibelt, sier Tessa Sørensen. Elin Hvamstad er redaktør og initiativtaker til Hegnar Sprek.
TREN SMART: Boken er for alle mellom 25 og 70 som håper og har lyst til å bli i bedre form og som liker å tenke annerledes og fleksibelt, sier Tessa Sørensen. Elin Hvamstad er redaktør og initiativtaker til Hegnar Sprek. Foto: Elin Reitan (Side2)

- 20 minutter trening er faktisk nok

Sist oppdatert:
Har skrevet treningsbok for travle karrieremennesker.

(SIDE2/SKØYEN) - En 20 minutters treningsøkt er faktisk nok så lenge man har mål og mening med det man gjør, og så lenge man ha kontinuitet i treningen sin selvfølgelig, sier Tessa Sørensen, til Side2.

Sammen med journalist, Eline Hvamstad, har den personlige treneren og medeieren av DRIV treningssenter i Oslo skrevet en bok skreddersydd for travle forretningsfolk som ønsker å ha en aktiv livsstil.

Raskt og effektivt
Ideen til boken så dagens lys etter at de to kvinnene hadde samarbeidet om et livsstilsprosjekt som hadde det formål og hjelp to personer med en hektisk hverdag til et mer aktivt liv.

- Da vi jobbet med prosjektet så fant vi mange tids- og resultateffektive løsninger der forsøkspersonene både nådde målene sine og gikk ned i vekt. Da vi var ferdige med prosjektet ble vi spurt om vi ville lage en bok om den tematikken vi hadde fokusert på, sier Hvamstad, til Side2.

Resultatet er et sett med to bøker der både teori og praktiske øvelser blir presentert ved hjelp av tekst, bilder og videoer - ment for å motivere og hjelpe leseren med å nå sine mål raskt og effektivt.

- Mange som deltar på gruppetimer husker ikke hvordan de skal gjøre øvelsene i etterkant og sliter når de kommer hjem. Med disse bøkene så tar du med deg treneren hjem og får veiledning ved hjelp av både videoer og bilder. Vi gir ut en av de første bøkene i Norge som bruker en mobilløsning der man skanner en QR-kode som gjør at man får se en video med selve øvelsen. Videoen inneholder også utfordringer slik at de som allerede kan øvelsen kan avansere, forteller Hvamstad.

Boken heter Tren smart. Trener ikke folk smart nok?

- Jeg vil si at det er ganske mange som egentlig ikke vet hva de trener for. Man kan trene smart fra før, men så har man ikke noe mål og mening med det man gjør eller så begynner man med et mål og så klarer man ikke å fullføre. Målet er at boken skal være et verktøy tilpasset den livsstilen man allerede har. Tanken er at det skal være et verktøy som passer inn og som gjør at det å komme i bedre form ikke føles som et så stort tiltak, svarer Sørensen.

Øvelser satt opp i supersett
Ved hjelp av såkalte supersett, der man utfører øvelser av samme eller forskjellige muskelgruppe i sirkeltreningsstil, skal man kunne gjennomføre sine treningsøkter på knappe 20 minutter.

- Trener man maraton så kan man ikke trene i 20 minutter. Men ønsker man å bli sprekere, sterke eller løpe 30 kilometer på kortere tid så er 20 minutter nok, forklarer Tessa.

- Siden mange av øvelsene er satt opp i supersett så får man trent hele kroppen på kortere tid. Her er det ikke ett minutts pause mellom hver øvelse, her er pausen at man gjør en ny øvelse, legger Hvamstad til.

Foruten konkrete tips til øvelser inneholder også boken intervjuer med et utvalg travle karrierefolk, i et forsøk på å inspirere andre ved illustrere hvordan disse går fram for å løse utfordringene med lite tid, travel hverdag og familieliv med effektiv trening.

- Det viktigste er å planlegge treningen, og å gjøre det enkelt for seg selv. Bruk transportetappene på best mulig måte, ha alltid en lett trenings bag tilgjengelig og brukt tiden med barna til å gjøre noe aktivt. Gjør aktivitet til en bedre del av hverdagen, oppfordrer Hvamstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere