RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 2003 blir et nytt dårlig aksjeår

Sist oppdatert:
- La det være sagt med det samme; 2003 ligger an til å bli et nytt dårlig år i aksjemarkedene. Slik lyder nyttårshilsenen fra "gladgutten" Trond Furnes (bildet) i SEB
Investeringsdirektør Trond Furnes i SEB har lenge vært klart negativ til aksjemarkedet generelt, samtidig som han har anbefalt investering i gull, eventuelt i gullaksjer. Dette har vært svært vellykket.

Selv etter tre negative år for aksjemarkedet, ser Furnes ingen lysning. 2003 blir et nytt dårlig år for aksjemarkedene, skriver Furnes i sitt månedsbrev til SEBs kunder.

Amerikanske aksjer vil holdes nede av svak økonomisk vekst, tunge finanskostnader, pensjonskostnader og en fortsatt høy prising, skriver Furnes.

Han er også spesielt skeptisk til IT-aksjer, på grunn av overkapasitet og dårlig investeringslyst hos kundene.

- Ved inngangen til fjoråret anbefalte vi å ligge unna IT-sektoren og heller kjøpe russiske aksjer hvis man bare måtte eksponere seg mot høy risiko. Anbefalingen blir den samme i år, skriver Furnes.

Stimuleringspolitikken i USA ventes å slå gunstig ut for produsenter av forbruksvarer. Energiaksjer vil trolig også gjøre det relativt bra, ifølge Furnes. Legemiddelaksjer er også en favoritt, på grunn av "pricing power" og demografisk utvikling.

For Oslo Børs trekker energieksponeringen opp, sammen med lav prising av norske aksjer. Men lav dollarkurs ødelegger for det norske aksjemarkedet.

Obligasjonsrentene er litt "tricky" å spå for 2003, mener Furnes, som likevel drister seg til å tippe at europeiske obligasjonsrenter, som i dag er lavere enn de amerikanske, vil ende året under USA-rentene. I Norge tror han obligasjonsrentene kan falle ned mot 5 prosent.

Glansnummeret til Furnes er imidlertid gull, noe han også har anbefalt gjennom hele gulloppgangen sist høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere