RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 400-500 mennesker drept i kamper

Foto: HANDOUT
Sist oppdatert:
Hundrevis av mennesker skal være drept i kamper mellom ulike deler av hæren i Sør-Sudan, opplyser en FN-tjenestemann.

FN-diplomater sier lokale kilder i hovedstaden Juba opplyser at mellom 400 og 500 personer er drept. Men tallet er ikke offentlig bekreftet av FN. Likene av de drepte er fraktet til sykehus i hovedstaden.

800 andre er såret i kampene mellom soldater som er lojale til president Salva Kiir og soldater som støtter en opposisjonsleder.

Ekstremt bekymret
- Vi er ekstremt bekymret. Det er uten tvil høye dødstall, sier Frankrikes FN-ambassadør Gerard Araud, ifølge BBC.

Det har vært harde sammenstøt i Sør-Sudan de siste dagene etter et angivelig kuppforsøk mot president Salva Kiir. Kiir hevder at hans tidligere visepresident Riek Machar sto bak.

Tirsdag opplyste regjeringen at ti fremstående politikere, inkludert en tidligere finansminister, er blitt arrestert.

Krisen ble diskutert i FNs sikkerhetsråd tirsdag. Medlemmene av rådet ble fortalt at kampene i hovedsak trolig forgår mellom de etniske gruppene.

Opp til 20.000 sivile sørsudanere har søkt tilflukt i to FN-leire i hovedstaden Juba. FNs spesialutsending i Sør-Sudan, Hilde Frafjord Johnson, ber innstendig alle krigførende grupper om å avstå fra vold rettet mot bestemte etniske grupper.

Nordmenn søkt tilflukt
Et lite antall nordmenn har søkt tilflukt ved den norske ambassaden i hovedstad Juba, opplyser Frode Andersen, pressevakt i UD, til VG.

- Ambassaden har tatt imot noen nordmenn som har kommet dit og ønsket å være der i stedet for på sine respektive bosteder. Dette dreier seg om et lite antall personer, sier Andersen.

USA har beordret alle sine ambassadeansatte som ikke må bli igjen, om å forlate landet.

Kampene i Juba brøt ut søndag kveld. De avslører dype etniske spenninger i det bare to og et halvt år gamle landet.

Soldater skal ha begynt å gjennomsøke private hjem i Juba. Ifølge rapporter går de fra hus til hus, og Frafjord Johnson understreker at det er behov for disiplin og kontroll i regjeringsstyrkene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere