RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ROMEO GACAD (Afp)

- 42 drept på to dager i Afghanistan

Sist oppdatert:
Fire drept i angrep søndag, lørdag mistet 38 personer livet i helikopterstyrt.

Fire av Natos soldater skal være drept i to separate angrep i Afghanistan søndag. Nato sier at to ble drept i opprør i den østlige delen av Afghanistan, og ytterligere to ble drept sør i landet. Nasjonalitetene til soldatene er foreløpig ikke kjent, skriver nyhetsbyrået AP .

Angrepet skjedde dagen etter at 38 personer ble drept da et helikopter fra det amerikanske forsvaret styrtet. 30 av disse var amerikanske soldater. Taliban har tatt ansvar for angrepet, og hevder å ha skutt ned helikoptret med en rakettdrevet granat.

Elitesoldater
22 av de drepte soldatene skal ha vært elitesoldater fra Navy SEALs, flertallet av disse tilhørte den samme enheten som i mai gjennomførte aksjonen som førte til at den ettersøkte terroristen Osama bin Laden ble drept. Det amerikanske forsvaret sier at det ikke er de samme soldatene som var med på aksjonen, som ble drept i lørdagens helikopterstyrt.

Tilstedeværelelsen av Navy SEALs soldatene har ført til spekulasjoner om de var involvert i en svært betydelig operasjon i Afghanistan, skriver BBC. Av de 38 som omkom var også en sivil tolk, samt syv afghanske kommandosoldater.

Leter etter helikopterrester
Afghanske myndigheter sier at helikoptret styrtet om lag 10 mil sørvest for hovedstaden Kabul.

Detaljene etter hendelsen ble først offentliggjort i en skriftlig uttalelse fra Afghanistans president Hamid Karzai. Nato sier at de nå har begynt en operasjon for å hente restene av helikoptret.

Aldri tidligere i den 10 år lange krigen har amerikanske styrker mistet så mange soldater under ett angrep.

369 personer fra koalisjonsstyrkene er drept hittil i år i Afghanistan, 46 personer ble drept i løpet av juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere