RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 50 drept i uro vest i Myanmar

Sist oppdatert:
Et femtitalls personer skal de to siste ukene ha blitt drept i konflikten som raser mellom ulike folkegrupper vest i Myanmar.

Situasjonen mellom det buddhistiske flertallet og en forfulgt muslimsk minoritet i delstaten Rakhine er blitt kraftig tilspisset den siste tiden. Over 30.000 mennesker er drevet på flukt, og nå forsøker mange å ta seg over til Bangladesh. Men nabolandet nekter å slippe flyktninger fra Myanmar inn i landet, ifølge FN.

Lørdag kunne statlige medier melde at 50 personer var blitt drept og 54 såret i perioden 28. mai til 14. juni. Nå skal imidlertid situasjonen ha roet seg ned som følge av at militæret er satt inn for å gjenopprette ro og orden.

Uroen er en alvorlig utfordring for demokratiprosessen i Myanmar, som det siste året endelig har opplevd demokratiske reformer etter at militærjuntaen har holdt et jerngrep om makten i flere tiår.

Buddhister og muslimer anklager hverandre for overfall, drap og voldtekter, og de siste dagene har gjenger bevæpnet seg med kniver, sverd og kjepper og gått ut for å hevne de angivelige overgrepene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere