- 50 ISIL-medlemmer drept i Syria

Minst 50 jihadister fra ISIL er drept av syriske regimestyrker nær grensen til Libanon, melder Syrian Observatory for Human Rights.

02.08.14 13:54

Organisasjonen sier kampene oppsto fredag kveld og fortsatte lørdag morgen ved den libanesiske grensa.

De syriske styrkene fikk støtte av libanesiske Hizbollah-soldater i kampene.

Det var krigere fra gruppene Den islamske staten (IS), tidligere ISIL, og Al-Nusra-fronten som ble drept i kampene.

Også flere soldater fra Syrias regjeringshær og den sjiamuslimske Hizbollah-militsen mistet livet i sammenstøtene. Hizbollah støtter Syrias president Bashar al-Assad, som i over tre år har utkjempet en grusom borgerkrig mot en rekke grupper i Syria.

Syriske regjeringsstyrker gjenerobret det meste av Qalamun-regionen i april, da mange opprørskrigere trakk seg tilbake fra det strategisk viktig området eller tok seg over grensen til Libanon. Men enkelte små grupper av opprørere, blant dem noen jihadister, har fortsatt å kjempe.

Både IS og Al-Nusra-fronten har røtter i al-Qaida. Men IS har nå brutt med al-Qaida, og Al-Nusra-fronten er al-Qaidas offisielle fløy i Syria.

Til tross for ideologiske likheter er IS og Al-Nusra-fronten i konflikt med hverandre i Syria, særlig i nord. Men i Qalamun har jihadister fra de to gruppene kjempet sammen mot syriske regjeringsstyrker, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.