RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 50 ISIL-medlemmer drept i Syria

Sist oppdatert:
Minst 50 jihadister fra ISIL er drept av syriske regimestyrker nær grensen til Libanon, melder Syrian Observatory for Human Rights.

Organisasjonen sier kampene oppsto fredag kveld og fortsatte lørdag morgen ved den libanesiske grensa.

De syriske styrkene fikk støtte av libanesiske Hizbollah-soldater i kampene.

Det var krigere fra gruppene Den islamske staten (IS), tidligere ISIL, og Al-Nusra-fronten som ble drept i kampene.

Også flere soldater fra Syrias regjeringshær og den sjiamuslimske Hizbollah-militsen mistet livet i sammenstøtene. Hizbollah støtter Syrias president Bashar al-Assad, som i over tre år har utkjempet en grusom borgerkrig mot en rekke grupper i Syria.

Syriske regjeringsstyrker gjenerobret det meste av Qalamun-regionen i april, da mange opprørskrigere trakk seg tilbake fra det strategisk viktig området eller tok seg over grensen til Libanon. Men enkelte små grupper av opprørere, blant dem noen jihadister, har fortsatt å kjempe.

Både IS og Al-Nusra-fronten har røtter i al-Qaida. Men IS har nå brutt med al-Qaida, og Al-Nusra-fronten er al-Qaidas offisielle fløy i Syria.

Til tross for ideologiske likheter er IS og Al-Nusra-fronten i konflikt med hverandre i Syria, særlig i nord. Men i Qalamun har jihadister fra de to gruppene kjempet sammen mot syriske regjeringsstyrker, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere