RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andy Wong (AP)

- 500 angrepet med sprøytespiss

500 mennesker hevder de er blitt angrepet. Så langt er ni personer arrestert.

Den kinesiske Xinjiang-regionen har opplevd en rekke bisarre angrep utført med sprøytespisser, eller såkalte injeksjonskanyler, den siste uken. Så langt har 500 mennesker rapportert om angrep i Urumqi, men kun hundre av dem kan vise til stikkmerker på kroppen, melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene opplyser at de har pågrepet ni mistenkte i tre byer, men det er ikke klart hva som er motivasjonen bak angrepene.

Førte til demonstrasjoner
De bisarre angrepene førte til massedemonstrasjoner i Urumqi tidligere denne uken.

Titusener av han-kinesere demonstrerte mot det de mener er manglende beskyttelse fra regjeringen. Vettskremte han-kineserne krever nå at myndighetene garanterer for sikkerheten deres.

Angrepene har blusset opp den spente stemningen i Xinjiang hvor han-kinesere og uigurer barket sammen i juli. 200 mennesker ble drept under opptøyene.

Omfanget på antall sprøyteofre er ennå uklart, men meldinger om de bisarre angrepene har spredt seg til flere byer i Xinjiang-regionen.

Kan skyldes hysteri
En politiker i Kashgar, som er ansatt ved propagandaavdelingen i Kommunistpartiet, bekrefter at de har fått inn meldinger om angrep i byen. Men han antyder at rapportene kan skyldes hysteri.

- På det nåværende tidspunkt har diagnosene ikke kunnet bekrefte angrep med sprøytespiss. De fleste følte en plutselig smerte da de befant seg i overfylte områder. Og noen følte at de ble prikket på kroppen. Men legene har ikke funnet noen tegn på angrep med sprøytespiss på kroppene, sier Li.

Ingen av ofrene i Xinjiang-regionen har lidd av sykdom, forgiftning eller andre reaksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere