*Nettavisen* Nyheter.

- 60 til sykehus etter kollisjon i Sverige

60 personer er kjørt til sykehus etter at en lastebil kolliderte med to turistbusser øst for Örebro.

04.06.13 13:54

Stockholm (NTB-TT): Over ti personer ble kjørt bort i ambulanse, mens ytterligere rundt 50 personer ble kjørt til sykehus med buss, ifølge Aftonbladet.se.

Ulykken startet med at to personbiler kjørte inn i hverandre. En tankbil som bremset opp mistet kontrollen og kjørte ut av veien. En buss med niendeklassinger på vei til Skara på studietur bremset opp da den ble påkjørt av en annen buss bakfra. Ingen av elevene skal være alvorlig skadd, opplyser rektor Solvei Oscarsson ved Djäkneskolan til Aftonbladet.

Minst to personer skal være alvorlig skadd mens flere andre skal være sjokkskadet. De 50 personene som busses til sykehuset vil bli underlagt en rutinekontroll for å undersøke at de ikke har fått skader.

Ulykken skjedde på E18 øst for Örebro ved 08.30-tiden mandag. Ved 11-tiden hadde trafikken begynt å flyte forbi ulykkesstedet, men det var ennå lange køer i området.

– Vi er i katastrofeberedskap for å kunne ta imot de skadde fra ulykken. Det innebærer at vi har tømt akuttmottaket. Den brukes til pasienter fra ulykken, sier kommunikasjonssjef Ulrika Julin ved universitetssykehuset i Örebro til Aftonbladet.

Ulykken skjedde på E18/E20 ved Glanshammar øst for Örebro. Du kan zoome inn og ut i karte for å orientere deg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag