- 70 drept i kamper mellom soldater og islamister i Nigeria

Abuja (NTB-Reuters): 50 militante islamister, 15 regjeringssoldater og fem sivile er drept i Nigeria, opplyser forsvaret i landet.

05.08.14 12:09

Ifølge forsvarsledelsen kom det mandag til kraftig skuddveksling da regjeringssoldater forsøkte å stanse en gruppe militante islamister fra å ta seg over grensa til Kamerun.

Den nigerianske regjeringshæren har trappet opp sine operasjoner nordøst i landet etter at en militærforlegning kom under angrep fra opprørere fra islamistgruppen Boko Haram fredag.

Forsvarsledelsen i Nigeria hevder ofte å ha påført opprørerne betydelige tap, mens de sjelden innrømmer egne tap eller tap av sivile menneskeliv. Det er ofte svært vanskelig å få bekreftet opplysningene om slike sammenstøt i avsidesliggende områder av Nigeria.

FNs humanitære organisasjon OCHA anslo tidligere i måneden at minst 1.200 mennesker var drept i sammenstøt mellom regjeringsstyrker og Boko Haram nordøst i Nigeria det siste halvåret.

Dette inkluderte både opprørere, regjeringssoldater og sivile, og anslaget var det første siden Nigerias regjering innførte unntakstilstand i de tre delstatene Adamawa, Borno og Yobe i mai i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.