Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 75 prosent av utestedene bryter loven

Ny rapport viser enorme mangler hos utestedene i landet.
Ny rapport viser enorme mangler hos utestedene i landet. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tre av fire utesteder som har fått Arbeidstilsynet og Skatteetaten på besøk, har brutt loven. Det viser en ny rapport som legges fram torsdag.

(NTB): I Fafo-rapporten slås det fast at i store deler av bransjen er det useriøsitet og sosial dumping som råder, skriver Dagbladet.

Tallene gjelder for hele landet og viser at etter 948 tilsyn er det påpekt 2.590 reaksjoner fra Arbeidstilsynet. Samtidig anslår Skatteetaten at bransjen omsetter svart for nærmere 3 milliarder kroner.

- Antall brudd på lovverket ligger høyt. Det er snakk om vesentlige mangler på arbeidskontrakter, arbeidstid og overtid, sier direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen.

Blant det de uanmeldte kontrollene har avdekket, er mangelfulle arbeidsavtaler, arbeidstid som ikke registreres på hver enkelt arbeidstaker, kritikkverdige boforhold og ulønnet overtid.

Rapporten inneholder også en spørreundersøkelse både blant arbeidstakere og arbeidsgivere. Der svarer rundt 30 prosent av arbeidstakerne at de ikke har arbeidsavtale som regulerer arbeidstiden, mens blant arbeidsgiverne nevnes svart arbeid og unndragelse av moms som de hyppigste lovbruddene. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!