RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 9 av 10 må oppjustere

Sist oppdatert:
Både tank- og bulkmarkedet ser knallsterkt ut, mener Fredriksens høyre hånd Tor Olav Trøim. Han er ikke bekymret for riggmarkedet heller.
Tor Olav Trøim, som er John Fredriksens nestkommanderende og finansielle våpendrager, har fremdeles sterk tro på både rigg-, tank- og bulkmarkedet. Det forteller han i et intervju med NA24 iMarkedet.

De siste tre månedene har kursen på Seadrill-aksjen, riggselskapet som Fredriksen rigget til for rett over ett år siden, falt over 30 prosent. De siste uken har aksjen falt 8,6 prosent. Dette skremmer imidlertid ikke Trøim.

- Jeg synes at markedet for rigg ser bedre og bedre ut for hver dag som går. Vi kommer en dag nærmere levering hver eneste dag. Jeg har ikke sett noe som bekymrer meg, sier Trøim til NA24 iMarkedet.

Han forteller at de ikke frykter leveringsproblemer til de riggene selskapet har under bygging, en bekymring som har kommet i markedet fra tid til annen. Og skulle det bli forsinkelser så er det leverandørene det går ut over.

- Vi betaler bare 30 prosent før levering. Det betyr at leverandørene har 70 prosent utestående til den siste dagen. Det gir oss mye leverage i situasjonen, sier Trøim som forteller at Seadrill har noen av de første enhetene som blir levert. Eventuelle forsinkelser vil da skyve seg ut til de andre enhetene som blir levert senere.

Sterkere tankmarked enn 2004

Den siste tiden har flere, som NA24 iMarkedet har skrevet, sett lysning i tankmarkedet og Trøim er ikke uenig i dette.

Kjøp og Salg i tank

- Tank ser veldig, veldig bra ut. Det er enormt interessant at en tanker kan tjene 100.000 dollar dagen nå midt på sommeren. Dette er et sterkere marked enn det vi så i 2004, sier Trøim som peker på at Frontline da tjente 1 milliard dollar.

- Jeg har sagt det tidligere, og jeg står ved det, at 9 av ti analytikere må oppjustere estimatene.

Når det gjelder bulkmarkedet så er også Trøim optimistisk. Golden Ocean, som er Fredriksens rederi innenfor frakt av tørre varer som jernmalm og hvete, opplever stigende rater. Trøim tror dette vil vedvare.

- Bulk er en av de tingene som kan bli veldig bra i årene som kommer, sier Trøim til NA24 iMarkedet.

Sjekk de siste rapportene fra bulkmarkedet her:

Sterk oppgang i bulk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere