RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 90.000 tonn farlig avfall er på avveie

Foto: Privat (Hold Norge Rent)
Sist oppdatert:
Omfattende miljøkriminalitet avdekket langs kysten vår.

I forbindelse med rydding av 100 kilometer med kystlinje er det blitt avdekket omfattende miljøkriminalitet.

I en ny rapport fra Hold Norge rent som er skrevet på bestilling fra Miljøverndepartementet, framgår det at forsøpling langs hele kyststripen er et stort problem. Utgangspunktet for rapporten er de frivilliges innsats på den aller første strandryddingsdagen 17. september i fjor, skriver Dagsavisen.

Ryddemannskapene har funnet alt fra kjøleskap og vaskemaskiner til farlig avfall som fulle beholdere med olje og kjemikalier, legemidler, oljefat, bensinkanner, batterier og brannslukningsapparater.

- Vi ser veldig alvorlig på disse funnene og anser det som grov miljøkriminalitet, sier kampanjeleder Emily Robertson i Hold Norge rent.

Direktør Håkon Jentoft i bransjeorganisasjonen Avfall Norge og administrerende direktør Gunnar Murvold i RENAS, landets ledende returselskap for elektronisk avfall, mener myndighetene og politiet nå må slå hardere ned på hensynsløs og farlig forsøpling. Murvold påpeker at 90.000 tonn farlig avfall er på avveie.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim tok i forrige uke til orde for å politianmelde og bøtelegge flere forsøplere.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere