- 91 kvinner og barn kidnappet i Nigeria

Disse kvinnene markerer at det er gått en måned siden bortføringen av 200 jenter fra en skole i Chibok 14. april i år. Islamske ekstremister bortførte i dag 60 kvinner og jenter - samt 31 gutter - i Nigeria.

Disse kvinnene markerer at det er gått en måned siden bortføringen av 200 jenter fra en skole i Chibok 14. april i år. Islamske ekstremister bortførte i dag 60 kvinner og jenter - samt 31 gutter - i Nigeria. Foto: Sunday Alamba (AP/NTB scanpix)

Ytterligere 91 kvinner og barn er kidnappet av ekstremister i Nigeria, sier øyenvitner ifølge nyhetsbyrået AP.

24.06.14 14:08

Kidnappingen av 60 jenter og kvinner og 31 gutter fra flere landsbyer skal ha skjedd nordøst i landet, skriver AP.

En lokal embetsmann og leder av borgervernet bekrefter at mer enn 60 kvinner og unge jenter har blitt bortført, melder AFP.

Les også: Nigeria erklærer full krig mot Boko Haram

Det skal ha skjedd i forrige uke da islamistgruppa Boko Haram gjennomførte en serie angrep mot landsbyen Kummabza i delstaten Borno. Minst 30 personer mistet livet, ifølge innbyggere som flyktet fra stedet.

Flyktet - ble skutt
Forsvarsmyndighetene i Nigeria kunne mandag ikke bekrefte opplysningene.

Les også: - Det er latterlig at det tok så lang tid

- Sikkerhetsstyrker i Nigeria etterforsker den potensielle bortføringen av innbyggere fra landsbyen i den nordøstlige delstaten Borno, opplyste en sikkerhetskilde tirsdag.

Fakta

Fakta om bortføringene i Nigeria

Kilden legger til at det er kommet mange meldinger om at islamister har plyndret landsbyer i løpet av helgen.

Lederen av en lokal borgervernsgruppe fastholder at bortføringene i Borno har funnet sted.

- Mer enn 60 kvinner ble bortført av terrorister fra Boko Haram. De ble ført bort med makt. Fire landsbyinnbyggere prøvde å flykte og ble skutt på stedet, sa borgervernslederen Aji Khali.

Ifølge en innbygger som klarte å flykte fra angrepet skal Boko Haram ha holdt hele landsbybefolkningen som gisler i flere dager.

Fortsatt i fangenskap
Nigerias politiske og militære myndigheter er tidligere blitt kritisert for å ha reagert for tregt etter at militante islamister fra Boko Haram stormet en ungdomsskole i landsbyen Chibok 14. april, stuet over 200 tenåringsjenter inn i lastebiler og forsvant i grenseområdet mot Kamerun.

57 jenter har klart å rømme, men fortsatt sitter 219 av dem i fangenskap hos islamistgruppa, som har truet med å selge dem som slaver.

Bortføringen har vakt sinne og engasjement over store deler av verden, og flere land har lovet å bidra i redningen av skolejentene.

Militæret i landet har uttalt at de vet hvor jentene som ble kidnappet i april befinner seg, men at de er redde for at jentene blir drept dersom militæret går inn i området.

Boko Haram har krevd løslatelse av sine fengslede medlemmer i bytte mot gislene, men president Goodluck Jonathan har sagt klart ifra at han ikke er villig til å gjøre et slikt bytte.

Jonathan sa tidligere denne måneden at han tviler på at flere av de bortførte skolejentene vil komme tilbake. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.