*Nettavisen* Nyheter.

- Abbas saboterte avtale om løslatelse av israelsk soldat

Gaza by (NTB): Palestinernes president Mahmoud Abbas saboterte en avtale som ville ha sikret løslatelse av den israelske soldaten Gilad Shalit, hevder Hamas.

Shalit ble tatt til fange av militante palestinere under et angrep mot en israelsk grensepost ved Gazastripen i juni 2006, og han har siden sittet i palestinsk fangenskap.

I juni i år var Israel og Hamas nær ved å bli enige om en avtale om fangeutveksling som hadde sikret løslatelse av 23-åringen, men denne ble i siste liten sabotert av palestinernes president Mahmoud Abbas, hevder Hamas.

- Vi var svært nær ved å inngå en avtale som ville ha sikret løslatelse av den israelske soldaten Gilad Shalit, forteller Hamas-talsmannen Mushir al-Masri til Jerusalem Post.

- Men Abbas intervenerte personlig for å forhindre fangeutvekslingen fordi han var imot at Hamas-folkevalgte og tjenestemenn skulle løslates fra israelske fengsler, sier Masri.

Ifølge Masri, som selv er representant i den palestinske nasjonalforsamlingen, fryktet Abbas at en slik avtale skulle undergrave hans egen posisjon som president i de palestinske selvstyreområdene.

En talsmann for de Fatah-dominerte selvstyremyndighetene på Vestbredden avviser påstanden om at den palestinske presidenten saboterte avtalen som kunne ha sikret løslatelse av Shalit, og sier at han «fortsetter forsøkene på å sikre løslatelse av alle palestinske fanger i israelske fengsler».

Israelske myndigheter ville lørdag ikke kommentere påstanden fra Mushir al-Masri. (©NTB)

Annonsebilag