RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NÆRE VENNER: De to 15-åringene Mohammad Reza Allahdadi og den nå omkomne Abdullahi Aweys Abukar (til høyre) ved 3. dam i Bjørndalen to uker før den tragiske badeulykken.
NÆRE VENNER: De to 15-åringene Mohammad Reza Allahdadi og den nå omkomne Abdullahi Aweys Abukar (til høyre) ved 3. dam i Bjørndalen to uker før den tragiske badeulykken. Foto: Privat

- Abdullahi var min aller, aller beste venn

Sist oppdatert:
Det var den 15 år gamle Abdullahi Aweys Abukar som omkom i badeulykken i Bjørndalen lørdag.

Via en Facebook-gruppe hadde mer enn 400 venner tirsdag ettermiddag meldt seg på en minnestund som skal holdes ved 3. dam i Fredrikstadmarka i kveld, skriver Fredriksstad Blad.

Her kan du legge inn en siste hilsen til den omkomne Abdullahi Aweys Abukar.

Tilstanden til 16-åringen som ligger hardt skadd på Rikshospitalet, betegnes på tredje døgnet som kritisk.

Navnet på 15-åringen som omkom i badeulykken i 3. dam i Bydalen lørdag kveld ble offentliggjort av politiet tirsdag morgen, etter samråd med familien.

LES OGSÅ:– Forferdelig å hente de to guttene opp av vannet.
LES OGSÅ:
– Kan bli flere redningsbøyer.
LES OGSÅ:
FB mener: – Noe må gjøres.

- Det er bare trist
Avdøde Abdullahi Aweys Akubars nærmeste venner har i flere dager kommet sammen for å planlegge en minnestund, for å bearbeide sorgen.

- Han var min aller, aller beste venn.

Det sier Mohammad Reza Allahdadi (15), som minnes mange gode stunder sammen med Abdullahi Aweys Abukar (15), både på fotballtrening og i fritiden ellers.

- Det er bare trist, sier Mohammad Reza Allahdadi, som tok initiativet til å opprette Facebooksiden for å samle så mange som mulig til minnestunden tirsdag kveld klokken 18.00.

- Minnetale og sang
Minnestunden ved 3. dam tirsdag kveld vil inneholde bidrag fra flere.

- Vi skal møtes for å minnes en god venn, sier Mohammad Reza Allahdadi.

- Vi skal først ha ett minutt stillhet. Så skal jeg holde en minnetale, og andre venner skal også si noen ord. En venninne har laget en utrolig vakker sang til minne om Abdullahi. Den er allerede lagt ut på Facebook. Jeg håper at hun vil fremføre den under minnestunden. Deretter kommer vi til å legge blomster på vannet, sier Mohammad Reza Allahdadi.

LES OGSÅ:Kvernhuset-rektor: – Vi må stå oppreist.
LES OGSÅ:
Borge-rektor: – Elevene er preget.

- Ville redde kameraten
- Abdullahi er en helt. Han forsøkte å redde kameraten sin fra å drukne. Dessverre gikk det galt, sier han.

- Politiet må ha misforstått. De har jo ikke avhørt noen ennå. Jeg har snakket med alle vennene som var til stede da det skjedde. Jeg har hørt tre forskjellige fortelle den samme historien, sier 15-åringen.

Abdullahi prøvde å redde ham. Dessverre gikk det galt

- Det var ingen svømmeundervisning der. Min venn Abdullahi som omkom, kunne svømme. Det kunne ikke 16-åringen som ligger i koma på sykehuset. Men 16-åringen ville prøve å svømme likevel, og hoppet uti vannet. Da han fikk problemer og holdt på å gå under, hoppet Abdullahi etter for å prøve å redde ham. I panikken som oppsto da, gikk begge under, sier Mohammad Reza Allahdadi.

- Det er utrolig tragisk. Det har nesten ikke gått opp for meg ennå, sier han.

- Kan godt være slik
Situasjonen kan godt ha vært slik, men vi gikk ut med opplysning om en opplæringssituasjon i forhold til svømming fordi det er dette vi i første omgang har fått vite, og for å avkrefte spekulasjoner om at guttene skal ha stupt uti, sier krimsjef Ivar Prestbakken.

- Politiet kan ikke si noe sikkert om hendelsesforløpet før vi har fått avhørt alle vitner og skaffet oss et bilde av det som har skjedd, sier krimsjefen.

Les flere saker i Fredriksstad Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere