RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Adam (2) har høyere IQ enn Obama

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Toåringen blir Mensas yngste medlem.

To år gamle Adam Kirby kan stave 100 ord, han kan mesteparten av den store gangetabellen og det periodiske system.

Nå har guttungen fra London blitt tidenes yngste medlem av britiske Mensa.

Adam fikk nylig 141 på IQ-testen Standford-Binet, noe som gir ham en IQ som er høyere enn IQ-ene til både USAs president Barack Obama og den britiske statsministeren David Cameron, skriver The Independent.

Ifølge Daily Mail har både Obama og Cameron en IQ på 131. Andre har imidlertid anslått IQ-en til Obama å være noe høyere.

Nå er Adam invitert til å bli medlem av britiske Mensa, som er en forening for folk med usedvanlig høy IQ.

- Adams evner er enestående, og vi har jobbet med å utvikle hans intelligens siden han var ti uker gammel, forteller den stolte faren, Dean Kirby, til Daily Mail.

- Mens barn flest lærte å stå oppreist eller å krabbe, så leste Adam bøker. Utviklingen hans har vært utrolig rask, sier faren.

Ikke Mensa-medlemmer
Foreldrene til Adam er selv smarte, men ingen av dem er medlem av Mensa.

- Verken jeg eller kona er Mensa-medlemmer. Vi er begge smarte, men Adam er betydelig mer utviklet enn det vi var på hans alder, sier faren.

Adam er bare noen få IQ-poeng fra å bli genierklært, og han langt over gjennomsnittet som ligger på om lag 100.

Britiske Mensa ønsker toåringen hjertelig velkommen til klubben.

- Medlemmene av Mensa ønsker alltid nye medlemmer velkommen, ettersom vårt mål er å stimulere mennesker i et intellektuelt og sosialt miljø, sier lederen for britiske Mensa, Jon Stevenage.

Tidligere rekordinnehaver
Elise Tan Roberts var fram til nå den yngste personen som var blitt tatt opp av britiske Mensa. Elise var litt over to år da hun i 2009 ble tatt opp som medlem. Da hadde Elise ifølge britiske medier en IQ på 156. Jenta fra Nord-London kunne allerede den gang ramse opp 35 ulike hovedsteder, si alfabetet på engelsk og telle til ti på spansk.

Elises mamma fortalte den gang at hun helt fra rett etter fødselen merket at jenta var annerledes enn andre barn, og uvanlig opptatt av omverdenen. Mensa tar vanligvis ikke opp medlemmer som er yngre enn ti år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere