*Nettavisen* Nyheter.

- Advokat stjal fra dødsbo

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

En bergensadvokat kan miste bevillingen etter at han skal ha underslått 200.000 kroner fra en klients dødsbo.

23.02.06 08:58

Statsadvokaten i Hordaland har tatt ut tiltale mot advokaten, som forvaltet flere millioner kroner i dødsboet.

Det var de pårørende til den avdøde som oppdaget underslaget og anmeldte advokaten i januar 2005. Da hadde han allerede vært under granskning av Tilsynsrådet for advokatvirksomhet for lemfeldig bruk av klientkontoen. Sommeren 2004 mistet han advokatbevillingen for en periode på to år. Likevel fortsatte han å drive som advokat, skriver Bergens Tidende.

Han håndterte dødsboet siden høsten 2003 og solgte blant annet en eiendom fra boet via et eiendomsselskap han selv var medeier i. Da familien gikk til anskaffelse av ny advokat, kom det fram at advokaten skal ha tatt ut penger fra boet til private formål, til sammen 200.000 kroner. Pengene fikk familien tilbake fra advokatens forsikringsselskap.

- Familien har ikke lidd noe økonomisk tap, men saken er likevel meget alvorlig. En sammenblanding av klientmidler og egen økonomi skal ikke forekomme, sier familiens advokat, Helge Nilsen, til BT

Advokaten erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. I tiltalen ber statsadvokaten om at advokaten fradømmes retten til å drive som advokat for all framtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.