- Advokater og journalister fester med Hells Angels

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (SCANPIX)

Politimester Truls Fyhn advarer mot konsekvensene.

24.03.10 15:06

Det var under et folkemøte om Hells Angels i regi av Høyre at politimesteren tok sterkt avstand fra at mange i Tromsø drar på nachspiel i Hells Angels' lokaler i Tromsdalen.

- Vi har observert både advokater, eiendomsmeklere og journalister på nachspiel der, sier Fyhn til Nordlys.

- Kan bli presset
Han ber folk om å tenke seg om hvilke situasjoner en kan sette seg i, og hva en i beruselse kan utsette seg for.

Narkotikalovbrudd, torpedovirksomhet, vold- og trusler er lovbrudd som Fyhn mener Hells Angels representerer.

- Hells Angels i Tromsø har 11 medlemmer. Ti av dem er tidligere straffedømte, sier Fyhn.

- Når det gjelder hvitvasking av penger, så har de som selv er medlemmer neppe kompetansen som skal til, sier Fyhn, men han advarer samtidig om at andre kan presses til å utføre dette for HA.

- Om en advokat på et nachspiel hensetter seg i en lite flatterende situasjon, så kan han bli tvunget til å gjøre tjenester. Slik en lege kan tvinges til å skrive ut resepter, en eiendomsmekler til å bistå og en journalist kan tvinges til taushet, sier Fyhn.

Etterlyser næringslivet
Ifølge Nordlys hadde bare 50 mennesker møtte opp på folkemøte om Hells Angels i regi av Høyre - og det tallet inkluderer over ti journalister på jobb.

Den største gruppen frammøtte var Høyre-medlemmer. Men også noen andre politikere hadde funnet veien - samt en del ansatte i politiet.

Politimester Truls Fyhn sitt sterkeste budskap på møtet var at Tromsø må gjøre det så surt og så ubehagelig som mulig å være medlem av Hells Angels.

Fyhn mente forsikringsbransjen er en bransje som kan gjøre det surt å være medlem av en 1-prosentsklubb.

Under kommunestyremøte i Tromsø i dag kommer Øyvind Hilmarsen til å levere inn forslag om at Tromsø skal erklære 1-prosentklubbene for uønsket.

Samtlige av politikerne som var på podiet, både Odd Arne Thunberg (Ap), varaordfører Gunhild Johansen (SV) og Jens Ingvald Olsen (Rødt) varslet at de støtter Hilmarsen og Høyre i denne kampen.

Gunnar Pedersen, Høyre, mente en kunne spille på lag med likningsmyndighetene for å gå HA-medlemmene nærmere etter i sømmene.

Flere av de politikerne som tok ordet etterlyste næringslivet.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.