RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TOLKESAKEN: Tidligere etterretningsanalytiker og liaison i Forsvaret, Sina Jahanbaksh, tar i sin blogg opp spørsmålet om tolkene som ble igjen i Afghanistan.
TOLKESAKEN: Tidligere etterretningsanalytiker og liaison i Forsvaret, Sina Jahanbaksh, tar i sin blogg opp spørsmålet om tolkene som ble igjen i Afghanistan. Foto: Privat

- Afghanistan-tolker kan avsløre norske forsvarshemmeligheter

Minst 50 lokale ansatte som jobbet for norske myndigheter befinner seg fortsatt i Afghanistan, skriver Nettavisen-blogger.

- Hva gjør dere når tolken som jobbet for de norske styrkene i Afghanistan selger informasjon om norsk elektronisk krigføring, for å redde sitt eget liv?

Tidligere etterretningsanalytiker og liaison i Forsvaret, Sina Jahanbaksh, reiser spørsmålet i sin blogg på Nettavisen.

Les blogginnlegget her: Afghanistan-tolker kan avsløre norske forsvarshemmeligheter

Hentet hjem tolker

Da det i 2011 kom signaler om at de norske styrkene skulle trekke seg ut av Afghanistan og diskusjonen om tolkenes skjebne kom opp, endte det med at en gruppe ble hentet til Norge etter oppslag blant annet i VG. Forsvaret hadde i første omgang ingen exit-strategi for tolkene, ifølge bloggeren.

Ifølge Jahanbaksh var det det tolker som satt på informasjon som kunne skade norske interesser som ble prioritert den gangen.

Mange tolker er fortsatt i Afghanistan

Nå skriver Jahanbaksh at minst 50 lokale som har jobbet for norske myndigheter står igjen i Afghanistan og at minst én av tolkene som satt på svært høyt gradert informasjon er blant dem. Jahanbaksh har vært i kontakt med ham og sier han befinner seg i en av de farligste områdene og kjemper for sitt eget liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere