*Nettavisen* Nyheter.

- Åh, nå griner jeg

Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

Ann Kristin Elgsås fikk drømmehuset takket være farens hjelp. Det gjorde ham fortjent til to Dolly-billetter.

09.03.07 16:30

(iBergen.no) - Vi visste ikke hvordan vi skulle få takket ham for den uvurderlige hjelpen til huskjøpet. Derfor meldte jeg ham på konkurransen til iBergen.no, forteller en gråtende Ann Kristin Elgsås.

Uvurderlig hjelp
Hun har nettopp fått beskjed om at historien hennes rørte iBergen.no-redaksjonen så mye, at hun stakk av med de to billettene til fredagens Dolly Parton-konsert i Vestlandshallen.

«Ønsker å gi billettene til min far som hjalp meg å kjøpe hus i går 8. mars, uten ham hadde aldri kabalen gått opp. Jeg og min mann vet ikke hvordan vi kan få takket ham nok, men tror at min far hadde blitt glad for billettene. En Dolly-konsert er en fin begynnelse å takke ham.» skrev Elgsås i e-posten til iBergen.no.

Den 31-årige tobarnsmoren klarte også å svare riktig på spørsmålet om hvilken nettavis som er raskest i Bergen. Svaret var selvsagt iBergen.no, som de aller fleste av de over 40 påmeldte klarte å få riktig.

Drømmehuset ved siden av pappa
Avgjørende for seieren ble Johnny Olafsens ubegrensede kjærlighet for datteren og hennes familie. Ann Kristin, ektemannen Thor-Marthin og deres to barn på fire og åtte år hadde lett i sju år etter drømmehuset. For halvannen måned siden varslet pappas naboer på Ask at huset deres skulle selges.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er rett og slett drømmehuset. Rett ved siden av barndomshjemmet mitt. Men prisen var altfor høy og vi hadde aldri trodd vi ville få det. Nå bor vi i en liten leilighet der det er trangt om plassen. Et av barna har til og med seng på soverommet vårt. I alle år har vi tapt hver eneste budrunde, og det trodde vi ville gjøre også denne gangen. Heldigvis jenket selgeren prisen med en halv million. Og med min fars økonomiske hjelp, fikk vi tilslaget på 2,1 millioner kroner, jubler Elgsås.

- Nå skal vi tippe lotto
Etter seieren i den heftige budrunden sprettet familien cognac-flasken. Som takk for hjelpen vurderte ekteparet å kjøpe blomster og nok en flaske cognac til pappa. Nå kommer billettene til Dolly-konserten som toppen på kransekaken.

- Nei, nå griner jeg samtidig som jeg snakker med deg. Gud, så kanon! Nå kan jeg glede min far i kveld. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne billettene, for jeg pleier jo ikke ha flaks. Nå skal vi tippe lotto i helgen, sier mannen min, ler Elgsås.

Like etter styrtet hun hjem til sine foreldre for å fortelle den gledelige nyheten. Faren ble bokstavelig talt tatt på sengen, mens han hvilte middag. Måpende ble han og kona Alvhild fortalt at de skal få se sitt store idol live i Vestlandhallen fredag kveld.

- Han har vært fan av Dolly Parton i alle år, og har flere plater og kassetter. Han ble kjempeoverrasket og glad, forteller Elgsås.

Olafsen og frue får oppleve country-musikkens dronning fra kremplasser på fjerde rad.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.