RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ahus-sykepleiere er beordret beruset på jobb

Sist oppdatert:
Lørenskog/Oslo (NTB-Linus Hauge): I et anonymt brev til Fylkeslegen opplyser sykepleiere ved Akershus universitetssykehus at de er blitt beordret på jobb i beruset tilstand.

Brevet som ble sendt 17. desember i fjor, er underskrevet «Pliktoppfyllende sykepleiere». Nå krever Fylkeslegen svar, skriver VG.

I brevet skriver de ansatte at bemanningssituasjonen ved Ahus er så presset ved barne- og ungdomsklinikken på sykehuset at de mener det er utrygt både for ansatte og pasienter. De beskriver utstrakt bruk av beordring om å gå på jobb.

I brevet skriver sykepleierne dessuten at de ønsker å forbli anonyme fordi de tidligere har erfart at det straffer seg å melde fra ved barne- og ungdomsklinikken.

- Dette er drøye påstander, men de svekkes av at de er anonyme - og at det nok blir vanskelig å få dem bekreftet. Men når ansatte advarer om uforsvarlig drift, så er det veldig alvorlig. Det at man tvinges på jobb når man har drukket, er alvorlig og forferdelig hvis det er sant, så det vil jeg gjerne se belegg for, sier fylkeslege Petter Schou til avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere