RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aksjehandel fikk meg gjennom den tunge tiden

Sist oppdatert:
I går ble Jan Brekke blankt frifunnet for innsidehandel. Nå snakker han ut om hvordan det har vært å være i Økokrims søkelys. Les mer her:
En mørk sky forsvant fra tilværelsen til arendalitten Jan Brekke torsdag. Da kom dommen fra Aust-Agder Tingrett som blankt frikjente investoren fra anklagene om innsidehandel i Otrum-aksjen.

Brekke ble tiltalt av Økokrim for innsidehandel etter at han i avhør hadde vedkjent at han hadde hørt om en avtale som skulle komme. Brekke handlet aksjer i Otrum før avtalen ble publisert, og solgte med gevinst etter avtalen ble allmenn kjent. Spørsmålet retten tok stilling til var om Brekke hadde benyttet seg av innsidekunnskap, eller om han bare tok del i den rykte- og spekuleringsflom som herjet rundt selskapet i Arendal.

- Herlig

iMarkedet.no fikk tak i Brekke fredag. Han var en helt annen mann enn den som ble intervjuet i midten av november i fjor. Da ventet han på saken, og fryktet at han kunne bli puttet i fengsel.

Les hele intervjuet her:
En innsidetiltalt snakker ut

- Jeg har ikke fått lest dommen selv, men det er herlig at det ble en blank frifinnelse. Det varmet mitt hjerte ekstra at to av meddommerne sitter i Fondsmeglerforbundets Etiske råd, sier Brekke som forteller at hans advokat fikk byttet ut to lokale meddommere til fordel for medlemmer av Etisk råd.

- Dommeren er også kjent for å være meget grundig i sine saker. Hvis Økokrim anker dette så blir jeg veldig forundret, selv om det ifølge min advokat er ganske vanlig, sier Brekke til iMarkedet.no

Les kommentaren fra Økokrim her:
Økokrim tapte innsidesak

Beintøff tid

Brekke forteller til iMarkedet.no at tiltalen har vært en voldsom belastning for han som person. Nå refser han Økokrim for måten de behandler mennesker på.

- Det har vært beintøft. Det har vært slått opp i flere sider i Agderposten og overskrift i Dagens Næringsliv der aktor sier han vi ha meg i fengsel. Sønnen min kom hjem fra skolen og sa at "Pappa skal i fengsel." Dette er et lite samfunn, forteller Brekke.

- Da jeg var i forhør til Økokrim sa de til meg at jeg ville høre fra dem innen en måned om det ble en sak eller ikke. Det tok et halvt år. De tenker ikke på at det sitter vanlige mennesker i den andre enden. Det er en total mangel på oppfatning om hvordan mennesker reagerer på dette, sier Brekke som forteller at det ikke er bare bare å leve med denne saken over seg i et lite samfunn som Arendal.

- På Karl Johan kan du gjemme deg vekk, men ikke i Tollbugata i Arendal, sier Brekke til iMarkedet.no. Han forteller at folk skrånet over veien for å ikke møte han, og at kundene i optikkbutikken hans kom inn som om de skulle være med i NOKAS-saken.

Nå forteller Brekke at han har et svare styr med å slette gratulasjons SMS'er som renner inn på mobilen.

- Dum nok til å være ærlig.

Brekke forteller til iMarkedet.no at aktoratet stilte mannsterke opp for å få han dømt.

- Det var ikke meg de skulle ta, men jeg var dum nok til å være ærlig. Jeg skulle bare sagt at dette vet jeg ikke noe om, så hadde ikke dette skjedd, sier Brekke til iMarkedet.no. Flere var nemlig gjenstand for undersøkelser, men det var bare Brekke som ble trukket til retten.

Fikk blod på tann

Brekk forteller til iMarkedet.no at han ikke har gitt opp aksjehandlingen, selv om hans handel i aksjemarkedet førte han til tiltale og rettssak.

- Jeg har fått blod på tann! Den siste tiden har jeg giret sikkelig opp. Det har vært min måte å avreagere på, det å handle aksjer. Det er veldig moro, sier Brekke til iMarkedet.no.

Men noen utagerende festing blir det ikke i kveld.

- Jeg er på Interoptikk messen på Gardermoen, og det er et rimelig tett program. Men jeg kan vel si at det blir noen pils i baren i kveld. Helst Arendalspils, forteller en strålende fornøyd Brekke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere