RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aksla-siktet er tilregnelig

Sist oppdatert:
Ålesund (NTB): Mannen som er siktet for å ha drept Anja Weløy Aarseth på byfjellet Aksla i Ålesund, er strafferettslig tilregnelig, ifølge de rettspsykiatrisk sakkyndige.

Allerede dagen etter pågripelsen av 23-åringen 4. september ble det klart at politiet ønsket en rettspsykiatrisk observasjon av ham. Psykiatrispesialist Terje Tørrissen og hans psykiaterkollega Michael Setsaas fra Trondheim ble i oktober oppnevnt som sakkyndige og fikk oppdraget med å vurdere om den drapssiktede var tilregnelig da drapet ble begått.

- Siktede er vurdert strafferettslig tilregnelig av de sakkyndige. De pårørende er informert om det; da kan vi gå ut med den informasjonen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til Bergens Tidende.

Rapporten som slår fast at 23-åringen ikke var psykotisk da han begikk drapet, skal nå vurderes av Den rettsmedisinske kommisjon. Skovly vil ikke gi flere opplysninger om innholdet i psykiaternes vurdering.

- Det vil bli gjort under hovedforhandlingen. Men konklusjonen er altså at siktede vurderes som strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokaten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere