*Nettavisen* Nyheter.

- Al-Qaida-nordmann var venstreradikal barnehageonkel

Foto: Oleg Zabielin (Getty Images/iStockphoto)

Oslo (NTB): Nordmannen som skal være trent av al-Qaida i Jemen, er en tidligere venstreradikaler som trodde på konspirasjoner om terrorangrepet 11. september, skriver Dagbladet.

05.07.12 08:25

Den 33-år gamle mannen som ifølge terrorjegerne er klar til å utføre en terroraksjon, jobbet tidligere som barnehageonkel i Oslo, skriver avisen.

33-åringen som jaktes på av CIA, MI6, MI5, Forsvarets etterretningstjeneste, PST og andre vestlige sikkerhetstjenester, er en tidligere venstreradikaler med plettfri vandel, født og oppvokst i Oslo-området.

Han hadde sin ungdomstid i miljøet rundt Blitz. Mannen har et familiemedlem som jobber i et departement og han er gift med en diplomatdatter, ifølge Dagbladet. Det var ekteskapet med denne kvinnen som førte til at han konverterte til islam i 2008.

Mannen vokste opp i en kommune like utenfor Oslo. Der tilbrakte han hele oppveksten, med et gryende engasjement på den politiske venstresiden. Siden har den filosofi-interesserte mannen framstått som medlem av Miljøpartiet de grønne. Etter terrorangrepene i USA i 2001 ble han oppfattet som en konspirasjonsteoretiker som ikke trodde at Al-Qaida sto bak.

- Du kan si han er naiv, og ganske lett å lede, mener en person som har detaljkunnskap om 33-åringens fortid til Dagbladet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag