RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Al-Qaida planla å sprenge oljetankere

Foto: Afp (Afp Scanpix)
Sist oppdatert:
Dokumenter hos Osama bin Laden avslører nye terrorplaner.

Terrorbevegelsen Al-Qaida vurderte i fjor sommer å kapre og sprenge oljetankere i luften i vestlige farvann. Hensikten var å skape en «ekstrem økonomisk krise».

Det framgår i en advarsel myndighetene i USA har sendt ut til føderale, statlige og lokale politimyndigheter.

Opplysningene om terrorplanene stammer fra dokumenter som amerikanske spesialstyrker konfiskerte på skjulestedet til Osama bin Laden (54) i Abbottabad, melder nyhetsbyrået AP.

Amerikanske myndigheter sier planen ikke utgjør noen umiddelbar terrortrussel, og det er usikkert om Al-Qaida fortsatte planleggingen.

- Vi er ikke kjent med noen indikasjoner på spesifikke eller forstående terrorangrep mot olje- og gassektoren i utlandet eller i USA, sier en talsmann for Det amerikanske sikkerhetsdepartementet, Matthew Chandler, i en uttalelse fredag.

- Men i 2010 var det imidlertid en vedvarende interesse hos Al-Qaida-medlemmer om å angripe oljetankere og kommersielle oljeanlegg ute til havs, sier Chandler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere