- Albin var blind

TOK MED SEG GEVIRET: Den danske jegeren tok søndag med seg geviret til Albin hjem til Danmark.

TOK MED SEG GEVIRET: Den danske jegeren tok søndag med seg geviret til Albin hjem til Danmark. Foto: Lise-Kari Holøs (Smaaleneens Avis)

Den danske jegeren mener albinoelgen var blind.

30.10.11 22:04

Danske Ole Frost, som skjøt den landskjente albinoelgen Albin i Spydeberg tidligere i høst sier at elgen var blind og forvirret.

- Den var forvirret og desorientert, sier Frost til den danske avisen BT.

Lav vekt
Jegeren forteller at kjendiselgen oppførte seg atypisk for en elg.

- Den kom gående direkte ut i det fri, noe elg normalt sett ikke gjør. Da jeg skjøt den første gang løp den direkte mot meg, forklarer dansken.

Den danske jegerens uttalelser sammenfaller i så fall med observasjoner Jan Stene Martinsen delte med smaalenene.no i fjor sommer.

Frost påpeker også Albin hadde relativt lav vekt, noe han mener indikerer at elgen ikke klarer seg bra.

Jeg har senere fått vite at hvite elger ofte blir blinde og klarer seg dårligere. Den hadde ikke brakt noe godt til den øvrige bestanden, forklarer Ole Frost til bt.dk.

Han er likevel usikker på om han ville gjort det samme igjen.

Drapstrusler
Elgdrapet har fått mye oppmerksomhet i norske medier og på et tidspunkt fikk den danske jaktlederen drapstrusler fra illsinte nordmenn.

- Jeg har fått noen ubehagelige trusler ja, men ønsker ikke å gå i detaljer. Dette er av så alvorlig karakter at det blir politisak. Dette er ikke noe moro når man har familie, sier en sliten jaktlagsleder, noen timer etter at Albins død ble kjent, har han tidligere sagt til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.