- Alderdom er vakkert

Foto: (Getty)

Ikke fjern rynkene, mener stjernedesigner.

(SIDE2): Som mange har fått med seg har det ærverdige motehuset Lanvin slått seg sammen med den populære kleskjeden Hennes & Mauritz.

Lanvins kunstneriske leder, Alber Elbaz, og herreklærdesigneren Lucas Ossendrivjer er de som har designet kreasjonene som vil komme for salg i 200 av H&Ms butikker 23. november.

Les også:Dyre designplagg fra H&M

- Jeg ble overrasket
- Når jeg så de siste prøvene fikk jeg et panikkanfall og trodde at jeg kanskje hadde gjort en feil ved å gjøre dette samarbeidet. Jeg var veldig overrasket over hvor mye de minnet om originalene til en slik pris, har Lanvins kunstneriske leder, Alber Elbaz selv uttalt om samarbeidet.

Årsaken til at han inngikk et samarbeid med billigkjeden skal blant annet være fordi han synes konseptet var smart, og han mener timingen var god siden dagens mote nå går mer mot det ekstreme.

- Mote har blitt mye mer demokratisk de siste årene, etter hvert som kreasjonene ble mer tilgjengelig for massene.

Se bilder av Lanvins siste høst- og vinterkolleksjoner i bildekarusellen nederst i saken!

- Utfordrende å være kvinne
Elbaz er kjent for sin gode moteteft, og setter ofte standarden for de nyeste trendene. Designeren selv synes smarte kvinner er de mest sexy, men har uttalt at hans jobb er å kle på, og ikke av kvinner.

- Jeg mener kvinner har et mer avrundet liv enn det menn har, som har et mer livnært liv. Jeg tror det er mer utfordrende å være kvinne i dag, det å sjonglere mange roller som en karrierekvinne, en mor, en kone, en datter og en venn. Jobben min er å kle de opp slik at de både ser og føler seg vakker og komfortable i ethvert oppdrag i livet sitt, har han fortalt.

- Jeg vet ikke hvor det kom fra
Elbaz er født i Marokko, men vokst opp i Israel. Han studerte ved Shenkar College of Engineering and Design, og har jobbet for blant annet Yves Saint Laurent og Krizia, før han i 2001 ble utnevnt til Lanvins kunstnerisk leder.

Allerede som barn viste Elbaz sin interesse og teft for moter og klær, noe som i utgangspunktet gjorde hans mor noe rådvill.

- Jeg var en drømmer og jeg husker at jeg skisserte hva min lærer hadde på seg hver dag til timene. På slutten av semesteret ga jeg henne skisseboken min, med alle hennes antrekk. Jeg skisserte alltid kjolene, og jeg vet ikke hva det kom av. Jeg tok alltid med meg to sekker til skolen, en for bøkene, og en for skissene. Moren min spurte læreren min en dag om hva hun skulle gjøre siden jeg bestandig lagde skisser, og læreren ba henne om å bare la meg skissere så mye som jeg ville, har Elbaz forklart.

- Rynker er historier
Designeren er nå kjent for å lage enkle men feminine klær for de som har et ønske til å se vakker ut og føle seg bra. Mange av hans kunder er kjente Hollywoodkvinner, og både unge og mer etablerte celebriteter, kler seg i hans design på den røde løperen.

Hvordan beskriver du skjønnhet?

- Menn og kvinner som er komfortabel i sitt eget skinn er som oftest de vakreste.

Designeren synes ikke noe særlig om dagens fokus på å holde seg ung, og betrakter på mange måter en kvinnes ansikt som en informasjonskilde.

- Først og fremst, alderdom er vakkert. Jeg synes det er skikkelig trist at flere og flere kvinner i dag ønsker å fjerne sin alder, og ikke ha noe alder. Hver rynke forteller meg ofte en historie om den kvinnen, og jeg elsker historier, har designeren sagt.

SE EN AV VIDEOENE FRA LANVINS REKLAMEKAMPANJE UNDER:(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Begynnelsen
Det var Jeanne Lanvin som på begynnelsen av 1900-tallet grunnla det populære motehuset. Hennes egendesignede babyklær var nemlig av en slik karakter, at velstående familier begynte å etterspørre plaggene hun i utgangspunktet lagde til sin egen datter.

Lanvin utviklet seg til å bli en svært talentfull designer, og var en av de mest innflytelsesrike designeren på 20- og 30-tallet. Hun var blant annet kjent for å lage plagg av kvalitetsmessig utførelse, i klare, lyse og blomsterfarger.

Mer enn mote og accessoirer?
Men det er ikke bare for sine vakre klær dette motehuset er kjent for. Mothuset dufter har høstet anerkjennelse verden over, og parfymen «My Sin» anses for å være en av de meste unike duftene som noen gang har blitt kreert.

Lanvin-kolleksjonen kommer for salg i 200 H&M-butikker, 23. november kl 08:00.

SE BILDER FRA LANVINS SISTE HØST OG VINTERKOLLEKSJON HER:

3691

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag