*Nettavisen* Nyheter.

- Aldri jobbet med noe som har koster mer

DYRT: Operasjons Gilde har kostet 36 millioner kroner. Det gjør den landsomfattende opprullingen av det norske dopingsnettverket til Europas største dopingetterforskning. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Politiet har hittil brukt 36 millioner kroner på Operasjon Gilde. Det er nå Europas største dopingetterforskning.

21.01.14 07:28

(NTB): Totalt har 14 politidistrikt deltatt i Operasjon Gilde, men etterforskningen ledes fra Trondheim. I Sør-Trøndelag tingrett har rettssaken mot sju trøndere pågått siden 6. januar, skriver Adresseavisen.

- Jeg tror ikke vi har jobbet med noe som har kostet mer, uten at jeg kan garantere det, sier Bjørn Are Kattem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

De sju tiltalte er sentrale i dopingnettverket, mener påtalemyndigheten. Totalt har 118 person blitt siktet i saken. De sju mennene er tiltalt for grov produksjon og salg av dopingmidler som del av en organisert kriminell gruppe med hovedsete i Trondheim. Politiet mener at omsetningen har vært opp mot 100 millioner kroner, men har ennå ikke klart å avdekke hvor disse pengene har tatt veien.

- Saken har vært læring for hele Politi-Norge, sier Kattem.

I tillegg til opp mot 40 etterforskere ved Sentrum politistasjon i Trondheim har personell fra Skatteetaten og Økokrim vært koblet inn. Kripos har også bistått. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.