Gå til sidens hovedinnhold

- Alfie (13) er ikke faren

En gutt (16) hevder det er han som er faren til babyen som har skapt store overskrifter verden over.

Tidligere denne uken ble britiske avislesere møtt med sjokk og vantro da The Sun hadde et oppslag på en 13-årig gutt som nylig var blitt far.

Alfie Patten (13), som er svært liten for alderen, stilte opp på The Sun-forsiden sammen med sin nyfødte sønn.

Men saken har nå videreutviklet seg til å bli et trekantdrama som utspiller seg i den britiske tabloidpressen.

Krever DNA-test
En 16 år gammel gutt snakker ut i tabloidavisen News of the World søndag og hevder det er han som er den virkelige barnefaren.

Han påstår å ha delt seng med barnemoren (15) flere ganger i perioden da hun ble gravid. Nå krever han en DNA-test for å bevise at han er barnefaren.

- Jeg vet at jeg kan være faren. Alle tror at jeg er det. Vennene mine sier at babyen har mine øyne. Til og med mammaen min mener det, sier han til avisen.

- En DNA-test er den eneste måten å løse dette på. Hvis jeg er faren, så har jeg rett til å vite det, sier han.

Men dramaet ender ikke her. I tillegg skal det være en tredje gutt (14) som mistenker at han kan være barnefaren.

- Jeg lå med (NN) for cirka ni måneder siden og jeg er virkelig bekymret for at jeg kan være faren, sier 14-åringen til avisen.

- Aktiv med flere gutter
Den 14 år gamle gutten hevder overfor tabloidavisen at barnemoren var seksuelt aktiv med åtte gutter i perioden hun ble gravid.

Alfie Patten som er snaue 1,22 meter høy, har tidligere sagt at barnet ble unnfanget da han var tolv år gammel.

Saken har som sagt skapt sterke reaksjoner i Storbritannia og havnet på politisk nivå. Statsminister Gordon Brown har blant annet uttalt at tenåringsgraviditet er noe som bør unngås.

Opposisjonsleder David Cameron understrekte overfor British Press Association at det å bli foreldre, er noe tenåringer ikke burde trenge å ta stilling til, melder CNN.

Flere politikere etterlyser også bedre seksualundervisning i britiske skoler.

Lukrative avtaler i sikte
15 TV-selskaper skal ha meldt sin interesse for å kjøpe rettighetene til en dokumentar om de unge foreldrene. Dette kan ifølge medieeksperter bli svært lukrativt for de unge foreldrene som kan tjene opp mot fem millioner kroner for en slik TV-avtale.

Alfie og familien skal ha blitt enige med The Sun om å få 25.000 britiske pund, som utgjør 244.000 kroner, for å stille med bilde og intervju. Men flere røster mener Alfie og familien ble lurt av storavisen.

PR-ekspert Max Clifford sier til The Independent at familien burde ha fått minimum hundre tusen pund, noe som utgjør i underkant av én million kroner.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett