RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alkohol fjerner dårlige minner

Alkohol gjør at vi husker gode hendelser og forskyver de som oppfattes som mindre bra, mener britiske forskere.

(SIDE2:) Forskningsresultatene er vel ikke det helsevesenet helst vil høre, men også her gjelder måtehold.

Former oppfattelsen
Britiske forskere sier imidlertid at alkohol former oppfattelsen. Og det er minnene fra begynnelsen av kvelden da du ikke har drukket mer enn du bør som er lykkeligst og sterkest, skriver The Daily Mail.

Alkoholen har imidlertid den effekten at om du blir full så glemmer du fort der og da om du gjør noe du burde være flau over. Men i så måte har du også større sjanse for å dumme deg ut, gjøre kriminelle handlinger eller ha tilfeldig sex.

- Opptatt av alkohol
Professor Theodora Duka sier at alkoholens forsterker på gode minner, kan være årsaken til at mennesker er så opptatt av alkohol.

- At alkohol i første instans fremmer gode minner og følelser og forskyer de dårlige, kan faktisk få folk til å drikke mer neste gang de rører alkohol fordi de assosierer det med de gode minnene de fikk forrige gang.

Store mengder alkohol vil imidlertid påvirke hukommelsen på en negativ måte, og andre undersøkelser viser at tenåringer som ofte går på fylla kan risikere skader senere i livet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere