*Nettavisen* Nyheter.

- All maten inneholder spytt fra kokken

Foto: Crestock

Sannheten om restaurantmaten du ikke vil vite.

15.07.13 14:22

(SIDE2): Det er ikke sikkert det frister like mye å spise ute i kveld - etter å ha lest dette.

Frekkaser
I sin nye bok «Restaurant Babylon» beskriver forfatter Imogen Edwards-Jones hvordan maten du spiser på restauranten inneholder spytt fra kokken og at utseendet ditt bestemmer hvor i spiselokalet du blir plassert.

Ved hjelp fra flere anonyme restaurantarbeidere har hun laget en egen liste over punkter som avslører hvordan restaurantbransjen egentlig tenker og arbeider bak kulissene, skriver Daily Mail.

Flere forskjellige restauranteiere, kokker og kelnere har fortalt sine hemmeligheter om hvordan de tenker for å blant annet øke inntektene og spare på utgiftene i restaurantmiljøet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Thinkastock.com)

Bruker spytt til å «lime fast» elementer på tallerkenen
Som eksempler nevner forfatteren blant annet at kokkene bruker den samme skjeen til å smake på rettene før maten blir sendt ut til kundene. Ofte slikker de seg på fingeren og bruker denne til å «rengjøre» og style ferdig tallerkenen.

«Kokken har prøvesmakt, plukket på, forskjøvet og organisert alt som ligger på tallerkenen din», skriver Edwards-Jones.

Videre forteller forfatteren at spytt ofte blir brukt til «lim» for at ulike elementer ikke skal flytte på seg når tallerkenen fraktes ut til kunden.

«Hvordan tror du den lilla blomsten sitter fast og ikke flyr avgårde?» spør hun.

Hvordan du ser ut og hva du har på deg er også med på å påvirke ditt besøk som restaurantgjest.

«Vakre kvinner og VIP-folk får de beste plassene, mens feite russere og nysgjerrige japanere ofte blir gjemt bak i lokalet», hevder Edwards-Jones.

Her er noen av punktene som blir listet opp i boka:

1) All maten på restauranten vil inneholde spyttrester fra kokken da han eller hun bruker samme skje til å smake på de ulike rettene.

2) Pizza er den billigste retten man kan ha på menyen og ulike rester passer perfekt som pizzatopping.

3) Vegetarretter og supper er også billig å lage samtidig som man kan ha en relativt høy salgspris.

4) «Dagens rett» er ofte mat som er enkel å lage og som restauranten ønsker å bli kvitt.

5) De beste restaurantene har en liten notisbok med beskrivelser av frekke kunder.

6) Det er ofte kvinnene som bestiller maten så menyene er designet for dem.

7) Mange restauranter kan legge til ulike «ekstra elementer» på regningen med håp om at du ikke skal legge merke til det.

8) Utseendet ditt kan påvirke hvilket bord du plasseres ved.

9) Halvfulle vinflasker blir solgt som «et glass vin» dagen etter.

10) Vann tappet fra krana bør være gratis, men mange restauranter serverer ofte brød før hovedmåltidet - noe de selvfølgelig tar betalt for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.