- Alle de skadede er tatt hånd om

Foto: Linn de Lnage (Mediehuset Nettavisen)

- Vi er i full beredskap og har god kapasitet, sier kommunikasjondirektør ved Oslo Universitetssykehus Ullevål etter antatt terrorangrep i Oslo sentrum.

22.07.11 19:50

ULLEVÅL (Nettavisen): Talspersoner fra Ullevål Universitetssykehus kunne fredag i 18-tiden bekrefte at flere alvorlig skadde pasienter har blitt bragt inn etter den kraftige bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum fredag.

- 10 personer bragt inn
- Flere er alvorlig skadd. Vi ønsker ikke å si noe om alder og kjønn på pasientene, men kan avkrefte at noen har omkommet på sykehuset av disse skadene på dette tidspunktet, ble det informert om.

Det bekreftes at det så langt er brakt inn 10 personer til sykehuset med skader etter eksplosjonen. Det er iverksatt høynet beredskap som følge av eksplosjonen. Omkringliggende sykehus er også varslet, og alt tilgjengelig ambulansepersonell er omdirigert.

Politiet sier i 19.40-tiden at det i tillegg til de drepte og hardt skadde, er 14 som er lettere skadet.

- Har god kapasitet
Det skal være snakk om ulike former for skader, men sykehusledelsen ønkser ikke å gå nærmere inn på detaljene rundt disse.

- Vi er i full beredskap og har betydelig kapasitet ved sykehuset. Alle de skadde som har kommet inn er tatt hånd om, sier kommunikasjonsdirektør ved Ullevål Universitetssykehus, Selva Kosiander, til Nettavisen.

På stedet stoppes hvert kjøretøy som kommer inn på sykehusområdet og dirigeres av parkeringsvakter. Flere sykebiler ankommer området mens Nettavisen er på stedet, men det er ukjent om disse har med seg flere skadde.

Kosiander sier til Nettavisen at det er rolig inne på sykehuset og at de har kontroll over situasjonen.

Politiet har opprettet pårørendetelefon på 815 02 800.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.