RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle dobbeltmedlemmer vil få brev

I løpet av høsten skal alle som er dobbeltregistrerte i kirken og i andre trossamfunn, få brev fra Kirkedepartementet med informasjon om hvordan man melder seg ut.

- Det er ikke slik at vi holder folk fengslet i kirken mot sin vilje, sier seksjonssjef i Kirkerådet, Gisle Nødtvedt til ibergen.no. Han bedyrer at det ikke er kirkens intensjon å feilaktig ha medlemmer som er utmeldte av statskirken.

- Vi ønsker at registeret vårt skal være så korrekt som mulig og det er også vi som har tatt initiativ til å «vaske» våre registre for å finne dobbelregistreringer. Alle som står oppført hos oss, samtidig som de er registrert hos andre, vil få et brev om dette, sier Nødtvedt.

Vil rydde opp
Han forstår veldig godt at muslimer reagerer negativt på at de er registrert som medlemmer i kirken, og lover at kirken vil hjelpe dem med å melde seg ut. Men han vil understreke at kirken ikke får statstilskudd etter medlemstall, og mener derfor kirken ikke har fått penger som andre trossamfunns skulle hatt.

- Hvordan forklarer du at folk som melder seg ut av kirken, plutselig blir meldt inn igjen?

- Det skal ikke være mulig. Da tror jeg at utmeldelsen ikke har blitt behandlet korrekt.

- Hvordan kan muslimer, som aldri har vært medlem av statskirken, plutselig stå i deres register?

- Vi har ikke problemer med å innrømme at vi har gjort feil. Vi har en feilmargin på 1,5 prosent i vårt register, men det er en myte at feilene skal være så mange. Det vil aldri bli 100 prosent korrekt, men vi ønsker å rydde opp. Det skal ikke stå på oss, sier Nødtvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere