*Nettavisen* Nyheter.

- Alle er nok ikke trygge på skarpe smell enda

Foto: AUFHarstad

Oppskytningen av raketter minner om skuddene som falt på Utøya.

- Lyden av raketter som skytes opp, minner om skuddene i sommer, og ikke alle har vent seg til dem, forteller Tor Martin Torbergsen fra Skånland i Troms til NRK.

Torbergsen er en av dem fra Troms som overlevde Utøya-tragedien.

- Jeg tror fort det kan bli en utfordring for flere. Selv om jeg tror det kommer til å gå helt fint for min del, sier Torbergsen til NRK.

- Vi reagerer alle ulikt på det vi har opplevd, og alle er nok ikke trygge på skarpe smell enda, forteller han til kanalen

Dro på skytebanen
Selv dro han på skytebanen for å bli vant til lydene bare få dager etter tragedien. Det mener han har medvirket til at han har gjenfunnet kontrollen over situasjonen.

– Det var vanskelig først. Men når det var under trygge omgivelser og med folk man kjente, så reagerte man ikke like sterkt på det. Man følte at man hadde kontroll på situasjonen igjen, sier Torbergsen til NRK.

Enkelte reiser vekk
NRK skriver at noen AUF-ere reiser bort eller på fjellet på nyttårsaften i frykt for at lydene skal gi de flashbacks til tragedien.

Brage Sollund fra Tromsø mener det handler om å være forberedt.

- Jeg har latt tiden jobbe med meg og har tilvent meg en del lyder. Så innstiller man seg vel på det. Jeg blir nok å reagere mer på raketter i romjula enn på nyttårsaften, sier han til kanalen.

Les flere saker fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.