*Nettavisen* Nyheter.

- Alle får tett oppfølgning

ANFI DEL MAR (vif.no): Etter harde treningsuker i Vallhall har Vålerenga roet intensiteten ned et hakk de første dagene på Gran Canaria. - Vi slipper opp litt denne uka for å hente oss litt inn igjen, men allerede neste uke blir det tøffere igjen, sier hovedtrener i Vålerenga, Tor Ole Skullerud, til vif.no.

24.01.08 17:47

- Denne uka skal være litt lettere enn ukene vi hadde i Vallhall før vi reiste. Nå har vi én hovedøkt om dagen, pluss en ekstra økt for deler av troppen på ettermiddagen. Neste uke blir det tøffere igjen. Vi skal spille to kamper og trene mye, forteller VIF-treneren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Defensivt fokus
Etter at treningsoppholdet på Gran Canaria startet med banekaos på tirsdag er alt på skinner igjen på ferieøya. Estadio Municipal Maspalomas er stilt til Vålerengas disposisjon resten av denne uka og fokuset rettes mot kollektivet.

- Vi hadde fokus på individ og fysisk ballast i de første treningsukene hjemme. Nå har vi kommet oss et steg videre. I og med at vi fikk trene på en skikkelig stadion i tre dager, fant vi ut at vi skulle bruke de øktene til å se på helheten i spillet vårt og har lagt inn korte kamper 11 mot 11.

- Vi konsentrerer oss fortsatt mye om det defensive, både enkeltvis og som gruppe, og resten av denne uka skal vi særlig legge vekt på det kollektive defensive arbeidet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alle får spille
Neste uke spiller Vålerenga årets to første treningskamper mot Tromsø og Molde.

- Målet er at hele troppen skal få en gjennomkjøring i løpet av de to kampene vi skal spille her nede. Vi har noen skader, men har likevel mange spillere å velge mellom.

- Dessuten vil det overraske meg om ikke hospitantene også får prøvd seg.

Denne uka har Adnan Haidar og Bardh Shala hospitert med a-laget. Lørdag kommer Fredrik Carlsen og Amin Nouri etter.

- Alle de fire spillerne som er med oss som hospitanter på Gran Canaria er spillere som har utmerket seg hjemme. Det er spennende spillere som særlig Martin ønsker å se mer på. Jeg kjenner dem godt gjennom jobben som landslagstrener og vet hva de står for.

- Hospitering er et viktig ledd i jobben med å utvikle spillere. De må få sjansen til å vise seg frem, forteller Skullerud.

Stort sprang
Selv om Vålerenga har hentet inn mange etablerte spillere i vinter, forsikrer Skullerud at klubbens egne talenter vil bli tatt godt vare på.

- Det at vi har mange gode, etablerte spillere gjør at det blir tøft å ta steget opp, men vi har ikke dempet fokuset på å utvikle egne spillere i Vålerenga, snarere tvert i mot. Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig.

- Den nye sammensetningen av trenerteamet sørger for at hver enkelt a-lagsspiller får tettere oppfølging. De unge som er med i treningsgruppa vår nyter godt av dette. Det sier seg selv at spranget fra juniorfotball til a-lagsspiller for Vålerenga er stort, men det skal det også være. Ved å trene med etablerte landslagsspillere daglig får de den beste treningsreferansen de kan få.

- Alle spillerne i Vålerenga får samme oppfølging, uansett alder. De får like muligheter. Når det gjelder en god kamparena for de unge, får vi komme tilbake til det når troppen har satt seg og vi ser hvor stor gruppa blir. Vi snakker mye om det i trenerteamet og har et veldig bevisst forhold til det, så får vi se hvilken løsning vi velger etter hvert.

Klikk på bildet for å forstørre.


Klikk på bildet for å forstørre.


Klikk her for å kjøpe sesongkort for 2008-sesongen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag